Sport

2015.11.20. 12:59

Lőttek a korcsolyapályának

Nyíregyháza - A nyíregyházi önkormányzat hiába keresett, nem talált helyet a jégpályának.

Nyíregyháza - A nyíregyházi önkormányzat hiába keresett, nem talált helyet a jégpályának.

Az elmúlt hetekben több olvasónk keresett meg minket arról érdeklődve, hogy kinyit-e ezen a télen a Bujtosi Szabadidő Csarnok melletti fedett korcsolyapálya. Eljuttattuk kérdésüket a nyíregyházi önkormányzat sajtóosztályának. Rendes Sándor szóvivő lapunknak elmondta: javában zajlik a Buszacsa korszerűsítése, jelenleg a korábbi jégpálya helye is munkaterület.

– Természetesen kerestük a megoldást, megvizsgáltuk, hol lenne olyan hely a városban, amely megfelelhet a jégpálya-üzemeltető által közölt feltételeknek. Ezen elvárások pedig speciálisak, és korántsem egyszerűen teljesíthetők. Szükség lenne hozzá egy 70×40 méteres, földes, salakos vagy füves területre, amelyet ráadásul valamilyen, a sátor biztonságos rögzítésére alkalmas felület, beton, aszfalt, esetleg térkő szegélyez.

Egy évnyi türelem

– Ha mindez nem lenne elég, a jégpálya áramigénye extrém magas – ismertette Rendes Sándor, s hozzátette: a hely keresése során azt is figyelembe kellett venniük, hogy amennyiben találnak egy, a műszaki feltételeknek megfelelő területet, az a lakosság számára jól megközelíthető legyen, illetve a környéken élőket ne zavarja az üzemeltetéssel járó zaj.

– Sajnos ezen feltételeknek Nyíregyháza egyetlen része sem tudott eleget tenni. Az utoljára vizsgált alternatíva a városi stadion volt, de sajnos itt sem oldható meg a megfelelő áramellátás. A szakemberek tájékoztatása szerint a stadionban rendelkezésre álló energia csaknem felét lekötné a jégpálya üzemeltetése, így többek között nem lehetne használni a centerpálya világítását.

– Ráadásul ahhoz, hogy a vezetékeket eljuttassák a korcsolyapályáig, ami kizárólag a nagy műfüvesen férne el, több utat és járdát is fel kellene bontani, nem beszélve arról, hogy a műfüves pályára sem tudjuk, milyen hatással lenne ez a megoldás.

– A korcsolyázás kedvelőitől így hát megértést és egy évnyi türelmet kérünk, hiszen megéri kivárni. A tavaszra teljesen megújuló Buszacsa bőven kárpótol majd mindenkit a sportélmények tekintetében – mutatott rá a sajtószóvivő.

KM-CSA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!