Sport

2015.11.28. 20:17

NYKC: a második félidő rendben volt!

Nyíregyháza - Egy négy meccsen kemény sorozatot nyitott szombaton este Füzesabonyban a Nyíregyházi KC.

Nyíregyháza - Egy négy meccsen kemény sorozatot nyitott szombaton este Füzesabonyban a Nyíregyházi KC. Az NB I B-és férfi kézilabda bajnokság soros körében két ellentétes félidőt produkálta a tabella második helyén posztoló nyíregyházi együttes. Elsősorban a támadásban, hiszen a védekezés rendben volt. Az első játékrészben az egyébként végig védő Nagy Levente hozta szokásos jó formáját, a védekezés kemény és határozott volt, a tucatnyi kapott góllal nincs is gond. Annál több a mindössze tíz lőttel, ez nagyon kevés. A helyzetek meg voltak, ám a nyíregyházi tizenöt helyzetet puskáztak el. Ennek a levét itták a második félidő derekáig, amikor is 17-17-nél fordult a kocka. Feljavult a támadójáték, a megnyugtató előny pedig végig kitartott. Megszületett tehát a várt győzelem, az idegenbeli pontok mindig értékesek, így ezek is. Az első félidőt viszont a kukába lehet dobni, a második viszont nagyon rendben volt. Ez már biztató a keddi, hazai kupameccs előtt, amelyen az élvonalbeli Orosháza lesz a ellenfél.

Füzesabony-Nyíregyházi KC 23-27 (12-10).

Füzesabony, 300 néző, v.: Kovács, Wenzel.

Nyíregyházi KC: Nagy L. - Munkácsi 5, Kurbely 7, Tumidalsky 4, Varga L. 3/2, Gubó 3, Tóth 4. Csere: Kaplonyi 4, Atsushi, Bécsi, Pánczél. Szakmai igazgató: Varga Zsolt.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2 és 2/2. Juniorok 12-45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!