Sport

2015.11.20. 11:00

"Olyanok voltunk, mint a Parlament politikusai: ígérgettünk fűt-fát, aztán semmi"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A záróra sem lesz unalmas – a Tiszalök, Nagyhalász páros aligha bánja, hogy véget ér az őszi szenvedés.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A záróra sem lesz unalmas – a Tiszalök, Nagyhalász páros aligha bánja, hogy véget ér az őszi szenvedés.

Hétszentség, hogy az Ibrányt már senki nem taszíthatja le az élről az idén. Az őszi bajnok immár hat pontra hizlalta előnyét a második helyre rakétázó Sényővel szemben, mindazonáltal a megyei első osztály fél évi zárófordulója még némiképp megkavarhatja a „lapokat”. Legalábbis a Borza-legénység borzolhatja a listavezető tagjainak ideit, akik Mándokon nem számíthatnak holmi könnyed, lazító játszadozásra.

Naná, hisz a hazai csapat veretlen saját katlanjában: hat fellépéséből négyet kíméletlenül megnyert, csupán a Szatmár Unió és a Tiszavasvári úszta meg zakó nélkül. Egyébként is, a tiszakanyári 5–1-es malőr óta a mándokiak nagy iramban zárkóztak fel a közvetlen elitet alkotó riválisok táborához, mindazonáltal a vendégek még fényesebb sorozattal „futnak neki” az összecsapásnak: először és utoljára augusztus 30-án, Sényőn buktak el, az eltelt időszakban – két döntetlen kivételével – csak nyertek és nyertek... Ezt a találkozót közvetíti online a megyei Igazgatóság.

Miként a Szakoly is. Hokk Béla „fiai” olyannyira megtáltosodtak, hogy zsinórban hetedik győzelmüket jegyzik. A Nyírgyulajt például 5–1-ra páholták el legutóbb, a harmadik pozícióba előrenyomulva dagadó önbizalommal utazhatnak a Nagyecsedre – újabb rangadóra. Noha a szatmáriak lendülete kissé mintha megtört volna, három találkozót tudtak le siker nélkül, annyi szent, arra nyilván nagyon ügyelni fognak, hogy a búcsúbuli frenetikus hangulatban teljen – ehhez, persze domborítaniuk kell a pályán is.

Éppen ellenkezőleg, a sényőiek nem panaszkodhatnak arra, hogy elkadt volna szekerük: elmúlt öt mérkőzésük közül egyetlen egyet nem tudtak behúzni – Gyulajban ikszeltek. Tiszavasváriban pedig bebetonozhatják magukat a legjobbak között, bár a megszokott közeg előnyét élvező Kiss-alakulat is tartogathat egy nagy dobást a végére.

Elkapta a fonalat az idény hajrájára a Mátészalka. Sőt,. Tiszakanyáron akár tovább gombolyíthatja a szálakat: a szakolyi bukfenc után hat meccséből ötöt bevasaló Siska-gárda a kiesőzónából indulva akár a közvetlen élcsoport közelében verhet tanyát – egész télre.

Ami fix: a táblázat alján ragadt Tiszalök, Nagyhalász párosnál jobban bizonyosan senki nem óhajtja jobban, hogy egy időre befellegezzen a futballnak...

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 15. forduló (kezdés: 13 ifi: 11)

Szombat

Tiszavasvári (11.)–Sényő-Carnifex (2.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Nem ígérkezik könnyű feladatnak az előttünk álló mérkőzés, ennek ellenére mindent el kell követünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát szombaton.

Ember Roland: – Az őszi szereplésünkkel felépítettünk egy i betűt, amire a hét végén szeretnénk feltenni a pontot.

Nyírgyulaj (7.)–Tuzsér (6.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Búcsúzni csak győzelemmel szabad.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A Nyírgyulaj hazai pályán nagyon veszélyes, de jó lenne megszakítani végre a rossz sorozatot: ott ugyanis még nem sikerült nyerni. Szeretnénk pontokkal zárni az őszt.

Nagyecsed (4.)–Szakoly (3.)

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Ez is rangadónak nevezhető mérkőzés. Nyilván, hazai pályán győzelemmel szeretnénk lezárni ezt a fél évet. Remélem, a vendégeknek is megszakad a nagyon szép sorozatuk, akárcsak az elmúlt héten nekünk...

Hokk Béla, szakolyi edző: – Nagyszerű csapat otthonában lépünk pályára, amely irigylésre méltó eredménysort tudhat maga mögött. Célratörően fogunk futballozni, ebből remélhetőleg színvonalas meccs kerekedik.

Vasárnap

Kemecse (14.)–Tiszalök (16.)

Falatovics László, kemecsei edző: – Becsülettel készülünk az utolsó őszi feladatra, akárcsak a korábbi tizennégy mérkőzésre.

Kovács János, tiszalöki edző: – Még egy utolsó ütközet. Nem lesz könnyű mérkőzés, a siker érdekében mindenkinek erején felül kell teljesítenie.

Gyulaháza (12.)–Szatmár Unió FC (9.)

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Az elmúlt két fordulóban nem olyan eredményeket értünk el, ami elnyerte volna tetszésünket. Ezen az utolsó hazai fellépésünkön mindenképpen változtatni szeretnénk. Remek formát mutatót, lelkes szurkolótáborral rendelkező csapat látogat hozzánk, ugyanakkor, ha sikerül, normálisan „összeállnunk”, képesnek tartom a társaságot akár a győzelemre is.

Siti Ferenc, az SZUF edzője: – Szeretnénk szép eredménnyel zárni az évet, bár nem lesz egyszerű a masszív Gyulaháza otthonában. Épp ideje lenne egy idegenbeli sikernek.

Mándok (5.)–Ibrány (1.)

Borza László, mándoki edző: – Tudjuk, hogy az Ibrány a bajnoki cím esélyese, éppen ezért, ha pontot vagy pontokat szerzünk, az már bravúr lenne. A múlt heti fegyelmezett játékunkra alapozva ez nem elérhetetlen. Szeretnénk megőrizni hazai veretlenségünket.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk őszi szereplésünket megkoronázni egy szép eredménnyel.

Nagyhalász (15.)–Baktalórántháza (13.)

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – Fura, testidegen naptári évet zárunk, amely az utolsó meccs eredményétől függetlenül is méltatlan Nagyhalász tradícióihoz, hírnevéhez. Olyanok voltunk, mint a Parlament politikusai: ígérgettünk fűt-fát, aztán semmi, bár mi legalább próbáltunk jók lenni. Nagyon szeretném, ha csapatunk az önbecsüléséért is játszana, megtisztelve ezzel is a rutinos, jó erőkből álló ellenfelet és kitartó, bizakodó drukkereinket.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Ha a hét végén visszatalálunk a régi kitaposott ösvényre, vagyis a ránk jellemző racionális célfutballt játsszuk, akkor győztesen jövünk le a pályáról. Ellenkező esetben, mint a futballban már oly sokszor, bármi megtörténhet.

Tiszakanyár (11.)–Mátészalkai MTK (8.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Végre egy olyan meccs, amely után lesz mire örömködni egy kicsit. Vagy az eredmény miatt vagy azért mert vége van!

Siska Attila, mátészalkai edző: – Nem lehet más célunk, mint szépen befejezni az őszt, de gondolom, ehhez a hazaiaknak is lesz egy-két szavuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!