Sport

2015.11.10. 10:19

Pedig egyesek még most sem értik...

Nyírgyulaj - Nem vallott szégyent Nyírgyulaj – mindkét NB II-es együttes kikapott.

Nyírgyulaj - Nem vallott szégyent Nyírgyulaj – mindkét NB II-es együttes kikapott.

Akinek korábban ott motoszkált a kisagyában, hogy a Nyírgyulaj mit keres a futsal élvonalban, a közelmúltban történtek után kiverhetett fejéből minden átkos gondolatot. A szabolcsiak két idegenbeli győzelemmel adták fényes bizonyítékát - nélkülük szegényebb lenne a mezőny. Immár csak egy fránya hazai sikerre ácsingózott mindenki az egylet bázisán...

Nos, a Berettyóújfalu elleni összecsapásra minden rásüthető volt, csak az nem, hogy könnyed játszadozás lesz. A látogatók a magyar válogatottak egész sorát vethette be, a kezdőötös tagjai több, mint háromszáz alkalommal viselték a nemzeti mezt! Mindemellett ennyi néző még soha nem szorított a Gyulajnak a nyírbátori sportcsarnokban, ahol a harmadik percben két gól született – igazságos leosztásban. A folytatásban Berecz Zsolt kettős kapufát lőtt, egyesek még most sem értik, hogy pattanhatott kifelé a labda... A mérkőzés végére viszont kidomborodott, hogy a hajdúságiakat miért titulálják a – bajnok Győri ETO mögött – legerősebbnek.

– Nem vallottunk szégyent, jól játszott a társaság. Nagyon nehéz meccs volt, Magyarország második legjobb csapatával szemben harminc percig tartottuk magunkat, sajnos a hajrában két elkerülhető gólt kaptunk – értékelte a történteket Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Ugyanakkor mindkét megyei NB II-es gárda számára balul sült el az aktuális fellépés. Mert bár Mándi László alig a huszonhárom másodperc elteltével felavatta a gyöngyösi kapust, majd a második félidőben 2–1-re vezetettek a szatmáriak, de a rutintalanság és az egyéni hibák megpecsételték sorsukat. Igaz, a hajrában fordító hevesiek acélos kerettel rendelkeznek, sikerük nem rengeti meg a világot.

Búcsút intett otthoni veretlenségének a Nyíregyházi Ezüstcsikó, amely számára nagy csapást jelentett, hogy a 17. percben piros lap miatt elvesztette frontemberét, a kapus Imrő Lászlót. A Kastélydombi SE a második játékrészben hatszor mattolta a ,,csikókat”, akik így a kilencedik helyen ragadtak a tabellán. A csengeriek a másodikról harmadik pozícióba csúsztak vissza, az éllovas Kincsem Lovasparkkal szemben öt pontra duzzadt hátrányuk.

KM-KT

NB I., 8. forduló

Nyírgyulaj KSE–MVFC Berettyóújfalu 2–4 (1–1)

Nyírbátor, 600 néző, v.: Viczián, Flinta.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Varga D., Berecz Zs., Angyalos A., Siska G. Csere: Kriston D., Czerula Zs. Lovas N., Tóth B., Végső Zs., Polényi T., Pénzes Á. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Lovas N., Angyalos A., illetve Trencsényi J. 2, Gál I., Rábl J.

További eredmények: Rába ETO–Rubeola 12–0, Vasas–Dunaferr 1–6, Veszprém–Haladás 5–9, Göcsej Zalaegerszeg–Aramis 4–8.

A bajnokság állása: 1. Rába ETO 18 pont/7 mérkőzés, 2. Haladás 18/7, 3. Dunaferr 16/8, 4. Berettyóújfalu 14/8, 5. Veszprém 9/8, 6. Zalaegerszeg 9/7, 7. Aramis 8/8, 8. Nyírgyulaj 8/8, 8. Aramis 5/7, 9. Vasas 4/7, 10. Rubeola 3/6.

NB II., Keleti csoport, 9. forduló

Gyöngyös–Csenger Futsal 6–3 (1–1)

Gyöngyös, 500 néző, v.: Kovács G., Janitz.

Csenger: Szabó J. – Mándi L., Bodó R., Pankotai I., Balogh P. Csere: Gaál K., Szilágyi L., Osváth S., Kovács Sz., Balogh Á., Csernyi R., Katona P., Rigó A., Szilágyi S. Játékos-edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Mándi L., Gulyás K. (öngól), Balogh P. Kiállítva: Csocsonszki D. (Gyöngyös, 21. perc).

Nyíregyházi Ezüstcsikó–Kastélydombi SE 3–8 (2–2)

Tiszavasvári út, 150 néző, v.: Erdélyi T., Szabó F.

Ezüstcsikó: Imrő L. – Barzó G., Horváth N., Lakatos L,, Orgován Gy. Csere: Csökmei I., Makay R., Lakatos P., Kovács E., Tóth M. Edző: Kis János.

Gól: Orgován Gy. 2, Lakatos P. Kiállítva: Imrő L. (17. perc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!