Sport

2015.12.10. 19:40

Karakó Ferenc FIFA-kerettag lett

Szabolcs-Szatmár-Bereg  - Szabolcs-Szatmár-Bereg első nemzetközi minősítésű játékvezetőjét díjazták.

Szabolcs-Szatmár-Bereg  - Szabolcs-Szatmár-Bereg első nemzetközi minősítésű játékvezetőjét díjazták.

Nem mindennapi bállal rekesztették be az évet a labdarúgó-játékvezetők. A tradicionálisan bevált helyszínen, a napkori Aranyalma Étteremben olyan bejelentések hangzottak el, amik korábban soha, és egyhamar aligha kerül sor hasonlóra.

Az sem szokványos, hogy az év játékvezetője nem volt jelen a ceremónia elején, hanem a rendezvény kellős közepén érkezett meg – stílszerűen az általa vezetett NB I-es mérkőzésről, Felcsútról.

Nagy bejelentés

Kurmai Zoltán, az MLSZ JB elnökségi tagja, a borsod-abaúj-zempléni JB elnöke tette közhírré: „Karakó Ferenc 2016. január elsejétől az NB I-es profi keret tagja lesz, mi több, nemzetközi minősítéssel, a FIFA-keret tagjaként kezdheti az új esztendőt. Gratulálunk neki.” A taps annak a nyíregyházi sportembernek szólt, aki hét esztendeje tette le az alapfokú vizsgát, és azóta dinamikusan halad előre. NB II-esként lehetősége nyílt hét élvonalbeli meccs levezetésére, eközben elvégezte az UEFA feltörekvő tehetségeknek kiírt CORE-programját Svájcban.

Beteljesült az álom

Sosem volt még ennyire könnyű döntéshelyzetben a szabolcs-szatmár-beregi játékvezetői bizottság elnöksége sem: tálcán kínálta magát az év játékvezetőjének kiléte. Amint befutott Karakó Ferenc, személyesen is átvehette a díszes serleget.

– Nagyon jólesik az elismerés. Köszönöm mindazoknak, akik elindítottak az úton, akiknek az alapokat köszönhetem, akik segítettek, támogattak menet közben. Most a legmagasabb szinten folytathatom, vagyis beteljesült az álmom. Ez egyúttal kötelez is, maximalistaként igyekszem a jövőben is megfelelni a kihívásoknak – jelentette ki a 32 éves sípmester, aki tavasszal a Győr–Kecskemét mérkőzésen debütált az első osztályban, azóta az MTK–Kecskemét, a Bp. Honvéd–Videoton, a Békéscsaba–MTK, a Vasas–Diósgyőr, a Paks–Puskás Akadémia és a Puskás Akadémia–Bp. Honvéd találkozókat vezette az elitben.

A játékvezetői bálban dr. Jekő József kihirdette, hogy kik a további elismerések kedvezményezettjei. A nemrég vizsgázott talentumoknak kiírt Lengváry József-díj ez évben a kálmánházi Soós Andrást illeti, míg a megyei első osztályú keret tagja, Losonczki Flórián vehette át az legjobb utánpótlásnak dukáló Tamás Lajos-díjat.

Az édesapja is tudja már

– Ez a nap pályafutásom eddigi legemlékezetesebb napja, hiszen pontosan ma vizsgáztam le futsal-játékvezetésből is. Szeretnék a kis- és a nagypályán is helytállni – mondta Soós András.

Szintén édes volt a pezsgő Losonczki Flóriánnak. A rakamazi játékvezető habozás nélkül közölte: – Édesapám is tudja már a nagy hírt, ő futballistaként megjárta a magasabb osztályt, nagyon büszke rám.

A példák immár adottak mindazoknak, akik szeretnének majdan a nyomdokaikba lépni. Hamarosan újra indul az alapfokú kurzus, amelyről a 20/775-6208-as telefonszámon többet lehet megtudni, illetve akár a www.jatekvezetoleszek.hu oldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők. KM

Jubilánsok

45 éve vizsgázott játékvezető: Nagy Gábor25: L. Tóth Lajos20: Kiss Dezső, Kiss Lajos, Varga Zoltán

15: Gergely Sándor, Nagy Ferenc, Szikora László, Vitkai Elemér

10: Kaibás Tamás, Kis Attila, Major Olivér, Nemcsik József, Tömöri László.

Leánykérés a bíróbálon

Rendhagyó jelenetsor szakította félbe az oldott hangulatú évzárót.Mivel külsősök is résztvevői lehetnek a bálnak, az egyik játékvezető meghívottjaként volt jelen Szabó Csaba, aki ezt az alkalmat használata ki arra, hogy mikrofonnal a kezében megkérje leendő párja kezét. A gyengébbik nem képviselője pedig gondolkodás nélkül igent mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!