Sport

2015.12.29. 09:22

Kiss-plusz, ami nagyon kellett

Tiszavasvári - A Tiszavasvári beragadt a rajtnál, a szezon második felében jelentősen kozmetikázott szereplésén.

Tiszavasvári - A Tiszavasvári beragadt a rajtnál, a szezon második felében jelentősen kozmetikázott szereplésén.

Mélyütéssel felérő vereségek, szíveket megdobogtató győzelmek. Mindkettőből kijutott a Tiszavasvárinak. A megyei első osztályú futballcsapat berkein belül tán még most a fejüket verik a falba az érintettek, ha a Gyulaháza elleni hazai bakira, illetve a Kemecsén „benézett¨ zakóra gondolnak. Az idegenbeli produkció miatt azonban egyenes derékkal járhatnak, és a végén csattant az ostor: az utolsó fordulóban, a dobogón tanyázó Sényőnek kiosztott méretes ruha (7–1) felettébb jól mutat.

– A nyári szerepvállalásom közben a csapat összetétele nagyban megváltozott, de a kialakított keret alkalmasnak látszott a vezetőink által kitűzött 1-6. hely valamelyikének eléréséhez. A rövid felkészülésünk során az általam eltervezett csapatjátékot a srácok igen hatékonyan alkalmazták, egészen a bajnoki rajtig. Az őszi szezonunkat két részre bontanám, az első hét fordulóban szerzett hét pontunk minden volt csak elfogadható teljesítmény nem. Váratlan és fájó vereségekbe futottunk bele, ha a bajnoki tabellára nézek, ebben az időszakban elhullajtott pontok nagyon hiányoznak.

A hátralévő mérkőzéseken a mindaddig hiányzó kicsi pluszt a játékosok hozzá tudták tenni, így sikerült kozmetikázni szereplésünket. A kilencedik hely nem mondható fényesnek, ugyanakkor, ha megnézzük, milyen kiegyenlített a bajnokság, egyáltalán nem nevezhető reménytelenek a pozíciónk.

Mint fentebb kiderült, Kiss Gábortól nem áll távol az önkritika, így persze világosan látja, mire kell fektetni a hangsúlyt a továbbiakban.

– Összességében a csapat védekezésével elégedett vagyok, mert holtversenyben a harmadik legkevesebb gólt kaptuk, ez a fajta elégedettség viszont már nem mondható el, ha a csapat támadójátékát kell értékelnem. A téli felkészülésünk során ezt a hiányosságunkat is kell majd fejlesztenünk, lehetőség szerint olyan futballisták igazolásával is, akik hozzá tudnak járulni a csapat sikeres tavaszi szerepléséhez.

- KM-KT -

Vasvári variációk

A Tiszavasvári megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 9 Tiszavasvári 15 7 2 6 29–19 23

Otthon: 7 4 1 2 18–7 13

Idegenben: 8 3 1 4 11–12 10

A házi góllövőlista: 7 gól: Nagy Dávid. 5 gól: Nagy István. 3 gól: Bakos Tibor, Fazekas Viktor. 2 gól: Gyurján Roland, Kóka Róbert, Szolyka Gergő, Tudja Dávid. 1 gól: Kántor Zsolt, Lakatos Barna, Lakatos István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!