Sport

2015.12.12. 20:29

Négy országban rendezik a 2017-es férfi kosárlabda Eb-t

München - Finnország, Izrael, Románia és Törökország rendezi a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokságot.

München - Finnország, Izrael, Románia és Törökország rendezi a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokságot.

Az európai szövetség (FIBA Europe) novemberben közölte, hogy Finnország, Izrael, Lengyelország, Románia és Törökország jelezte a határidőig, hogy otthont adna az eseménynek. A FIBA Europe három opciót kínált a rendezőknek: az adott szövetség bonyolíthatja le az egész Eb-t, megrendezheti egy csoport mérkőzéseit, vagy egy csoportot és a helyosztókat. A szemlebizottság novemberben mind az öt jelentkező országot felkereste.

A szombati döntés szerint Isztambulban csoportmeccseket játszanak, és az egyenes kieséses szakasz találkozói is ott lesznek. Helsinkiben, Tel-Avivban és Kolozsváron csoportmérkőzésekre kerül sor.

Az idei férfi Eb-re eredetileg Ukrajnában került volna sor, ám a FIBA Europe az ottani háborús állapotok miatt elvette a rendezési jogot. A spanyol diadallal zárult kontinenstorna csoportmérkőzéseinek Montpellier, Berlin, Zágráb és Riga lett a házigazdája, míg a helyosztókat Lille-ben bonyolították le. A szövetség szerint az idei torna "példátlan sikerrel zárult", ezért döntöttek ismét a több helyszínes rendezés mellett.

A 2017-es Eb selejtezősorozata 2016. augusztus 31-én kezdődik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!