Sport

2015.12.08. 14:26

Példásan képviselték a megyei futballt

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gerliczki Máté szerint ne ringassuk álomba magunkat: szembe jött a valóság az amatőr válogatottak tornáján.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gerliczki Máté szerint ne ringassuk álomba magunkat: szembe jött a valóság az amatőr válogatottak tornáján.A szabolcsi együttes minden gond, baj dacára harmadik helyen végzett az amatőr megyei válogatottak tornáján. Holott volt itt minden, ami miatt a világból is kiszaladhatott volna a szakmai stáb. Sérülések, munkahelyi és iskolai elfoglaltság következtében „kiesett” frontemberek hiányát kényszerültek orvosolni, mindennek tetejében még eltiltás is sújtotta a csapatot. Kristófi Sándor kapott idő előtt levonulási parancsot a Bács-Kiskun ellen megnyert összecsapáson. Legrosszabbul talán a Szatmár Unió futballistája, Balogh Péter járt, aki olyannyira legyengült, hogy kórházi ápolásra szorult, csaknem éjfélt ütött már az óra, amikor szombaton visszatérhetett övéi közé.

A rend kedvéért röviden summázva a lényeget. A pomázi középdöntőben Pest megyétől 4–0-ra kikapott a Gerliczki Máté, Kiss Gábor edződuó irányította legénység, majd Bács-Kiskun legyűrésével kvalifikálta magát a legjobb négy közé. A vasárnapi, szigetszentmiklósi folytatás során előbb Baranyával szemben maradt alul, míg a bronzmeccsen 3–0-ás győzelemmel vágott vissza a házigazda Pest megyének a korábbi zakóért. Nem mellesleg, a sorozat három éve írodó történelmében másodszor zártak dobogón a „mieink”, akik két esztendeje a második pozíciót szerezték meg – rendezőként.

– Ez egy fantasztikus eredmény – nyomatékosította Gerliczki Máté. – Nem mondom, hogy erőn felül teljesített a társaság, ugyanakkor abba az álomba se ringassuk magunkat, hogy miénk volt a legjobb csapat. Nagyon büszkék szoktunk lenni arra, hogy a szabolcsi az egyik, ha nem legerősebb bajnokság az országban, de most szembe jött velünk a valóság. A legjobb négy közé jutott csapatok, sőt ideveszem az általunk legyőzött Bács-Kiskunt is, mindannyian komoly játékerőt képviselnek. Úgy gondolom, ezek az együttesek az NB III-ban vastagon élcsoporthoz tartoznának.

Akik vállalták, hogy az idény befejezését követően még két hetet ráhúznak, valóban minden elismerést megérdemelnek. Mindezt Gerliczki Máté nem is hagyta szó nélkül.

– A jelenlévő szakemberek a bronzmeccsen egyénileg jobbnak ítélték a Pest megyei keretet, viszont csapatként bennünket láttak jobbnak. Ugyan a nevében benne volt, hogy ez amatőr torna, én viszont egyértelműen professzionálisnak mondom a felkészülésünket: a stáb és a játékosok hozzáállása példaértékűnek tekinthető, szenzációsan képviselték a megyét. Kicsit furcsa lesz, mert annyira összekovácsolódott a brigád, hogy a héten már nem lesz feladat... Köszönöm futballistáink teljesítményét, továbbá Nagy Enikő sportpszichológus, segítőim, Kiss Gábor és Kiss Tamás, valamint Bekecs Sándor masszőr, Kvaka Árpád technikai vezető kiváló munkáját. Az Igazgatóságnak pedig azt, hogy minden feltételt biztosított a sikeres szerepléshez.

KM-KT


Rejtély, mikor lesz a döntő

Hétfőn részletesen taglaltuk a tornán történteket, csak éppen a végső győztesről nem tettünk említést. Jelentjük, nem rajtunk múlt. A Baranya–Fejér megye döntőt ugyanis – információnk szerint – mindmáig nem játszották le. A szabolcsiak bronzmeccse után elment a világítás a szigetszentmiklósi pályán, így a fináléban érdekelt csapatok hiába melegítettek be, a technika ördöge kibabrált velük .Arról nincs hírünk, mikor pótolják a találkozót, ha egyáltalán...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!