Sport

2016.01.07. 19:41

Fatum-Nyíregyháza - Tették, amit tenniük kellett

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza habkönnyen nyert a megszeppent horvát fiatalok ellen.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza habkönnyen nyert a megszeppent horvát fiatalok ellen.

Ilyen van? Az OK Porecs két tagja a horvát válogatottal készül, miközben egyszerre öt (!) női röplabdázó különböző töréses sérülés dőlt ki, emiatt nem tartott társaival a Közép-európai-Liga nyírségi állomására. A hét 1999-2001-es születésű játékossal, liberó nélkül érkezett serdülő(csapatot), persze rommá verte a Vasas szerdán este, amely találkozónak szakmai értéke a nullát súrolta.

Mindez előrevetítette, hogy a Fatum-Nyíregyháza tagjai – finoman szólva – nem életük fellpésére melegítettek csütörtökön, holott a találkozót a televízió is közvetítette... Utólag okosabb az ember, a kedd éjszakába nyúlt Vasassal vívott meccs ugyanis valóban jó hírverést csapott volna a sportágnak. Arról azonban gőze sem lehetett senkinek, pláne előre, hogy a délszláv klub ennyire megroggyant, az egyébiránt szimpatikus benyomást keltő Jendrasic mester fogta is fejét, midőn megtudta, ekkora nyilvánosságot kap a magyarországi kirándulásuk.

Bármennyire profi hozzáállást követelnek – teljes joggal – a nyírségi hölgyektől, úgy azért nehéz „felszántani” a pályát, ha a túloldalon megszeppent gyereksereg álldogál. A hazaiak tették, amit tenniük kellett, egy óra leforgása alatt, habkönnyen lerendezték a meccset. Furcsa, de igaz: a horvát tinik mindhárom szett elején vezetést szereztek, aztán nagyjából ennyi. Hogy így alakult természetesen nem a hazaiak hibája, mindazonáltal ez így, ebben a formában kissé komolytalan... KM-KT

Közép-európai Liga: női

Harmadik kör

Fatum Nyíregyháza–OK Porecs (horvát) 3:0 (16, 9, 12)

Bem-iskola, 200 néző, v.: Porvaznik, Höger (szlovákok)

Nyíregyháza: Ramdin 11, Sitku T., Ribeiro 13, Vén E. 2, Valdez 8, Sikos P. 10. Csere: Tóth F. (liberó), Sitkey M. 10, Kundrák E. 1, Andrejkovics A. 1. Edző: Kőhalmi Richárd.

Porecs: Nikacevic 3, Fatoric 10, Makovac 2, Vranjanin, Licul 2, Luksic 5. Edző: Zoran Jendrasic.

Ász: 7–3. Rossz nyitás: 6–7.

Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – Sajnáljuk, hogy ilyen csapattal érkezett a Porec, előzetesen komolyabb ellenállásra számítottunk.

Zoran Jendrasic: – A lányok megijedtek az atmoszférától, az előző napitól több nézőtől, a magas nyíregyházi játékosoktól. Nem vagyok elégedetlen, mert a jövő szempontjából fontos tapasztalatokat szereztünk. Sajnáljuk, hogy ezt a fordulót utánpótláskorú játékosokkal kellett megvívnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!