Sport

2016.01.21. 16:19

Marso-NYKK - A szerződések nem a nyugdíjig tartanak

Nyíregyháza - Félidő után: Oláh István ügyvezető szerint a Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabda-csapata a lehetőségei szerinti játékoskerettel rendelkezik.

Nyíregyháza - Félidő után: Oláh István ügyvezető szerint a Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabda-csapata a lehetőségei szerinti játékoskerettel rendelkezik.

A Zalaegerszeg elleni meccs lezárta az alapszakasz első szakaszát a Marso-Nyíregyháza élvonalbeli férficsapata számára. A MAFC halasztást kért, így két hét telik majd el a következő, Kaposvár elleni bajnoki meccsig, amit szombaton rendeznek a Bem-iskolában. Az első kör 13 meccséből hármat nyert meg a Kék Cápaként legutóbb bemutatkozó csapat, amely nem áll összhangban a rajt előtt meghirdetett célokkal, a felsőházba jutással.

– Az induló klub egyik célja, hogy már az első szezonjában megismételje az elmúlt tizenöt év mindösszesen négy alkalommal elért legnagyobb sikerét, a rájátszásba jutást – mondta megkeresésünkre Oláh István, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A másik, ugyanolyan fontos cél, hogy a hazai nevelésű, legtehetségesebb játékosokat beépítse a felnőtt csapatba, illetve megfelelő feltételeket alakítson ki a hazai játékosok, egyben a klub fejlődése érdekében. Jelenlegi keretünkben nyolc igazolt nyíregyházi játékos található, mely alapja a további munkának. A valódi cél a klub részéről a fenntartható fejlődés, melynek látható a jele az is, hogy komoly ellenfelei tudunk lenni hazai pályán a nemzetközi téren is jelenlévő csapatoknak. A bajnokság hatalmasat erősödött az elmúlt időszakhoz képest, rendkívül kiegyensúlyozott lett a mezőny, egy-egy mérkőzésnek ebben a szezonban hatványozott jelentősége van.


Oláh István


Az eddigi mérleg mégis arra utal, hogy mintha rosszul mérték volna fel az elején az erőviszonyokat a klubnál. A játékoskiválasztással volt a gond, netán a felkészülés során rontottak el valamit?

– Minden első osztályban szereplő csapatnak minimális célja a rájátszásba jutás, ennek elérésében minden a klubban és a klubért dolgozó szereplőnek egyforma szerepe és felelőssége van az ügyvezetőtől a vezetőedzőn és technikai vezetőn át a gyúróig – így Oláh István. – A klub a lehetőségei szerinti játékoskerettel rendelkezik, mely a jóval magasabb költségvetésű csapatokkal szemben is felveszi a versenyt, a győzelmek mellett több esetben egy-két labdás mérkőzésen nem állt mellénk a szerencse.

A hasonlóan szereplő csapatoknál, mint a Kaposvár, a MAFC vagy a Jászberény már cseréltek légióst és edzőt is. Az előrelépés érdekében terveznek-e ilyet Nyíregyházán is vagy mindenki biztonságban érezheti magát? Van-e edzőkérdés?

– Minden esetben a hosszú távú fejlődést fogja a klub választani a rövid távú, adott esetben anyagilag túlvállalt, pillanatnyi sikerek helyett – felelte az ügyvezető. – Mindemellett folyamatosan figyeljük a játékospiacot, és a klub számára legelőnyösebb megoldásokat fogjuk választani az adott helyzetben.

Profi játékosokkal és edzői stábbal rendelkezünk, akik tisztában vannak vele, hogy a hétről hétre nyújtott teljesítményük határozza meg a helyzetüket, a profi sportban sehol a világon nem létezik nyugdíjig tartó szerződés. Az új klub biztos lábakon áll, ami kizárólag annak köszönhető, hogy költségvetésének megfelelő felelős gazdálkodást folytat. A szurkolóknak ezúton is köszönjük, hogy ilyen szép számmal vannak jelen az „új hazai” pályánkon rendezett mérkőzéseken, a Bem-iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!