Sport

2016.01.08. 18:01

Marso-NYKK - Évkezdés és szakaszzárás

Nyíregyháza - Az esztendő első bevetésén a Zalaegerszeg lesz a Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabdázóinak szombati (18 óra) vendége.

Nyíregyháza - Az esztendő első bevetésén a Zalaegerszeg lesz a Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabdázóinak szombati (18 óra) vendége.

Úgy kezdi az új esztendőt a Marso-Nyíregyháza, hogy lezárja az alapszakasz első körét. A 2016-os ugyanis egy fordulót „áthoztak” az élvonalban szereplő férficsapatok, hogy a jövő héttől már a „visszavágókat” játsszák. Miként tavaly, megint a ZTE a marsósok első ellenfele, jó lenne a meccs után majd azt írni, hogy miként egy éve, megint a ZTE ellen szerezte meg az aktuális esztendő első sikerét a csapat. Merthogy tavaly idegenben összejött az akkori sereghajtó legyőzése, csakhogy a zalaiak azóta élcsapattá léptek elő azáltal, hogy az összes bajnokesélyes (Szolnok, Fehérvár, Körmend, Paks) skalpját begyűjtötték.

– Ellenfelünkre jellemző, hogy kötetlen, szabad kosárlabdát játszik, ami ellen nagyon nehéz védekezni és készülni – fedte fel az ötödik helyről érkező rivális titkát Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Éppen ezért most tényleg különösen fontos az, amit unalomig ismételek, vagyis a fegyelmezett játék. Az alapvető taktikai elemeket, a részfeladatokat kell tartanunk, fontos a jó védekezés és az abból indított fegyelmezett támadójáték.

Az új esztendőre három győzelemmel fordult a csapat, de éppen az évszámváltás lehet az egyik reménye annak, hogy a folytatásban több minden jó történik a társasággal. Húztak egy vonalat a csapat háza táján is szilvesztert követően?

– Nehéz ilyenkor újrakezdeni és felvenni ugyanazt a ritmust, ezzel együtt remélhetőleg sikerül olyan fordulatszámba kapcsolnunk, amely győzelmekhez is vezet – így Sitku Ernő. – Ez a mérkőzés arról szólhat a számunkra, hogy egy győzelem erőt adna a bajnoki folytatásra, és erre bizony nagy szükségünk lenne.

Az ünnepeket otthon töltő légiósok már az óévben teljes létszámban visszatértek, így gondot továbbra is az okoz, hogy az éppen Zalaegerszegről hazatérő Lekli József valamint Bus Iván sérülés miatt mérsékelt edzésmunkát végezhetett, de Sitku Ernő mindkettejükre számít az évnyitó összecsapáson.

Pályára lépnek a Kék Cápák

A péntek kora esti csapatvideózás előtt Oláh István, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtónyilvánosan mutatta be, és adta át Nagy Krisztián csapatkapitánynak személyesen is az új, névvel is ellátott mezeket, amelyen már az új címer is feltűnik. Ennek vezérmotívuma a cápa, hiszen a csapat innentől a Nyíregyháza Blue Sharks, vagyis Kék Cápák megnevezés alatt fut. Így most már értjük az év eleje óta érvényben lévő csatakiáltást, amikor a „Nyíregy” vezényszóra úgy felelnek a játékosok, hogy „Cápa”.

Ugyanakkor jelentette be az ügyvezető, hogy a klub és a NaturComfort Kft. együttműködése tovább folytatódik, melynek keretében a csapat gyógynövényes tartalmú készítményekhez jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!