Sport

2016.01.12. 11:11

Nem túl sok, de a semminél több Kemecsén

Kemecse - Ahhoz képest, hogy még az indulás is veszélyben forgott, a Kemecse életben tartotta a megkapaszkodás esélyét.

Kemecse - Ahhoz képest, hogy még az indulás is veszélyben forgott, a Kemecse életben tartotta a megkapaszkodás esélyét.

Egy nagy nulla. Elvégre a tavaszi szezon után egyetlen játékos sem maradt Kemecsén. A megyei első osztályú futballcsapat csak azért nem fürdött be totálisan, mert a vezetőség sziszifuszi munkával, tényleg a semmiből varázsolt új keretet. Az ugyancsak frissen „igazolt” Falatovics Lászlónak jutott a feladat, hogy a cilinderéből ő is elhúzzon valamit. Mármint nem egy nyuszit, sokkal inkább oroszlánként küzdő gárdát, amely a kiesés elkerülésével legalább akkora tettet hajtana végre, akárcsak a régi szép időkben, amikor a bajnoki címért harcolt.

– A nyáron kialakult helyzet miatt, amivel most már nem kívánok foglalkozni, a kemecsei vezetőkben még az alacsonyabb osztályban való indulás lehetősége is felmerült – merült a részletekbe Falatovics László, a Kemecse edzője. – Ez lett volna a könnyű megoldás... Kondor Lajos elnök úr, és Vad Zsolt szakosztályvezető sportemberhez méltóan az akkor még szinte lehetetlennek tűnő, megye egyes szereplést és bennmaradást tűzték ki célul maguk, és később a csapat elé. Ehhez adott volt a sportot is mindig segítő városi önkormányzat, mint kiderült, ők az előző évadban is teljesítették a vállaltakat

. Lipők Sándor polgármester úrnak korrekt, becsületes, a jövőt építő munka volt az elvárása. Fontos pillanatnak számított, amikor a vezetőség kérésnek eleget téve csatlakozott Resán Attila, aki jelentősen hozzájárult a működési feltételek biztosításához, majd később a szakosztályvezetői feladatokat átvette. A fentebb említett folyamatokhoz időre volt szükség, emiatt megkésve tudtunk hozzálátni a keret kialakításhoz, sőt, már egy beszűkült játékos piacon kellett próbálkoznunk. Közvetlenül a rajt előtt sikerült a létszámot feltöltenünk. Menetközben egymást segítve, közösen alakítottuk ki az az elvárt munkamorált, ami biztosította a csapat körül a jó hangulatot, a játékosok egyéni fejlődését, csapattá válását, majd a nem túl sok, ugyanakkor reményekre feljogosító tizenegy pont megszerzését.

Falatovics László továbbra is csendben szeretné tenni a dolgát, röviden elintézve a tavaszra vonatkozó tervet.

– Folytatjuk a munkát, hiszen a bennmaradás érdekében előrébb kell lépnünk.

KM-KT


Kemecsei kitekintő

A Kemecse megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 14. Kemecse 15 2 5 8 16–37 11

Otthon: 8 2 3 3 12–14 9

Idegenben: 7 – 2 5 4–23 2

A házi góllövőlista. 5 gólos: Birovecz János. 4 gólos: Sárközi Dávid. 1 gólos: Bódi Viktor, Csatári Áron, Kovács Mihály, Lábas Péter, Pap Mihály, Soós Gergely. Öngól: Rédei Milán (Szakoly).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!