Sport

2016.02.26. 08:03

Csak pozitívan: reméljük a legjobbakat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Három hónap szünet, és a pályák talaja miatt meglehetősen harcos meccsekre van kilátás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Három hónap szünet, és a pályák talaja miatt meglehetősen harcos meccsekre van kilátás.

Labdarúgás. ...és akkor újra! Mégpedig korábban, mint valaha. A jól megszokott márciusi nyitány helyett már február végén gatyába kellett rázni a fiúkat, korán megkezdődik a tavaszi menetelés a megyei első osztályú futballcsapatok számára. Normális esetben már mindenki javában latolgatná az esélyeket, a bökkenő csak annyi: a pályák talaja, az időjárás legalább ekkora témát jelent, Információnk szerint nem egy létesítményben meglehetősen ,,necces” állapotok uralkodnak. Konkrétan, áll a víz a katlanokban...

Mindeközben azért történt egy, s más. Még az utóbbi napokban is. A sereghajtó tiszalökiek hosszú huzavona után megnevezték a kispadról felálló Kovács János utódját. Nos, az osztrák alacsonyabb osztályból hazatért Bécsi Richárd játékos-edzőként próbál valami kisajtolni a gárdából...

Van miért hajtani az ősszel maga alatt teljesítő Baktalórántházának is. A bökkenő csak az, hogy a tabella tetején nyomuló Ibránnyal szembeni összecsapás nem holmi jól fésült napközis gyerekek randevújának ígérkezik. Miként az egyébiránt eddig fényesen muzsikáló Szatmár Uniónak is fel kell szántani a küzdőteret: a télen, mind derült égből a villámcsapás, úgy sújtotta le a vezetőket, hogy regimentnyi kulcsjátékos fordított hátat az öltözőnek. Innentől pedig elképzelhető, hogy valamennyi pontért vért kell izzadni a Siti-legénységnek.

Ugyanakkor a Mándok-Sényő Carnifex (a megyei igazgatóság ezt a találkozót közvetít élő online adásban saját honlapján, amit a szon.hu-n is megtekintetnek...), továbbá a Nagyecsed-Tuzsér ütközet is beilleszthető a rangadó kategóriába. Persze, három hónap szünetet követően, no meg a körülmények miatt minőségi focira nincs garancia, a becsületes brusztolás ellenben borítékolható.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 16. forduló (kezdés: 14 ifi: 12)

Szombat

Nyírgyulaj (5.)–Mátészalka (10.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nehéz időszak elé nézünk, hiszen három hónap alatt több, mint harminc tétmeccset fogunk játszani, ezért is fontos, hogy eredményesen kezdjük az idényt. A felkészülésünk rendben volt, de mindez semmit nem ér, ha nem tudjuk bezsebelni a bajnoki pontokat.

Siska Attila, mátészalkai edző: – Mellőzöm az ilyenkor szokásos paneleket, van hiányérzetem a téli felkészüléssel kapcsolatban, így kissé bizonytalan vagyok. Kíváncsian várom a rajtot, hogy az elvégzett munkából mennyi tükröződik vissza a pályán.

Tiszavasvári (9.)–Szakoly (4.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A szokottnál rövidebb felkészülés során nem történt semmi szenzáció a csapat háza táján. Külföldi edzőtáborban nem voltunk, válogatott labdarúgót nem igazoltunk, ellenben a lehetőségeinkhez mérten becsülettel felkészültünk az előttünk álló szezonra. A munka minőségét felesleges ecsetelni, azt úgyis a bajnoki rajt fogja meghatározni. A bajnokság végén szeretnénk mi is eljutni olyan „magasságokba” ahol most a Szakoly jár, ennek első lépéseként a bajnoki nyitányon győznünk kell ellene.

Hokk Béla, szakolyi edző: – Nem tudok különösebbet mondani, a felkészülésünk sem sikerült úgy, ahogy azt elképzeltem, ezért bármi megtörténhet...

Baktalórántháza (12.)–Ibrány (1.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Irreális pályaviszonyokra számíthatunk, így valószínűleg inkább a küzdelem fog dominálni. A feladat nagyon szép, feledtetni az őszi gyengébb szereplésünket, bizonyítani azt, hogy ez csak kisiklás volt. Erre mindjárt a tavaszi szezon elején lehetőség adódik a megye egyik meghatározó csapata ellen, amelyet jó játékosok alkotnak, és céltudatos, magas színvonalú szakmai munka mellett dolgoznak.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A nyitófordulóval kapcsolatban csupa olyan tényezőt tudok említeni, amelyeket már megtettem. A megye egyik legnehezebb hangulatú pályáján az általunk nagyra tartott és tisztelt ellenfél szemben kell jól kezdenünk a tavaszi szezont, mivel komoly terveink vannak a jövőt illetően.

Kemecse (14.)–Szatmár Unió FC (6.)

Falatovics László, kemecsei edző: – A következő tizenöt forduló mindent eldönt...

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Veszélyes csapat otthonába látogatunk, fel kell készülnünk az elemek elleni harcra is, Okosabbat legfeljebb majd csak a meccs után tudok mondani... A körülményekhez képest azt gondolom, tisztességesen dolgoztunk a télen.

Nagyecsed (2.)–Tuzsér (8.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A pályánk nincs túl jó állapotban... Ha lesz meccs az nem a futballról fog szólni, sokkal inkább küszködés várható. Mindenesetre, ha úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy azt az utóbbi időben tapasztaltam, vagyis csúszúnk-mászunk, sikerrel kezdhetjük a szezont.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Néhány játékosom sérüléssel, betegséggel bajlódik, majd a meccs napján derül ki, közülük ki tudja vállalni a szereplést. Bármilyen összeállításban lépünk pályára, meg fogjuk nehezíteni az Ecsed dolgát.

Vasárnap

Nagyhalász (15.)–Gyulaháza (13.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Ha az ötödik helyen állna a csapat, akkor is azt mondanám, csak a győzelem elfogadható eredmény. Most, hogy úgy állunk, ahogy, tényleg nem mondhatok mást.

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Kiélezett tavaszi harc elé nézünk, aminek első két mérkőzése alapjaiban meghatározhatja a folytatást. Éppen ezért a három pont igényével lépünk pályára Nagyhalászban.

Tiszakanyár (11.)–Tiszalök (16.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A felkészüléshez biztosítva voltak a feltételek, elvégeztük az előirányzott feladatokat. Aztán majd élesben kiderül, milyen munkát végeztünk...

Kovács János, tiszalöki elnökségi tag: – Minden téren frissültünk, a csapatot és a kispadot tekintve is. Új idő, új csapat, és reméljük új lendület. Az első idei tétmeccsünk sokaknak fog meglepetést szerezni, ez biztos.

Mándok (7.)–Sényő-Carnifex (3.)

Borza László, mándoki edző: – Túl vagyunk a felkészülésen, ami felemásra sikerült, de mostantól már csak az számít, hogy mi lesz a bajnoki mérkőzéseken – az edzőmeccsek eredményeit el is felejthetjük. Hazai pályán más célunk nem lehet, csak a győzelem egy erős ellenféllel szemben.

Ember Roland, sényői edző: – Az első meccs minden csapat számára különösen fontos, ezért nyilvánvaló, mindent el fogunk követni a kedvező eredmény elérése érdekében. Jó meccsen győzzön a jobb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!