Sport

2016.02.09. 08:41

Szpari - Nem adják alább aranynál

Nyíregyháza - A Szpari hamarosan elkezdi a nagy tavaszi menetelést, bemutatták az új igazolásokat.

Nyíregyháza - A Szpari hamarosan elkezdi a nagy tavaszi menetelést, bemutatták az új igazolásokat.

– Ez a harmadik felkészülésértékelésem – kezdte a hétfői sajtótájékoztatót Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Eddig kétszer azt mondtam, hogy tökéletes volt minden, és már alig várjuk a bajnoki rajtot. Ami az utóbbit illeti, most is hasonló a helyzet, ám a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes. Köszönet Révész Bálint tulajdonosnak azért, hogy ott lehettünk a törökországi edzőtáborozáson, hiszen ez egyértelmű pozitívuma az elmúlt időszaknak.

Vámos Nyírbátorban

– Tökéletes körülmények között készülhettünk. Akik mindent elvégeztek, azokért a bajnokság alatt is vállalom a felelősséget. Sajnos kevesen vagyunk, és a sérültek miatt tizenhárom mezőnyjátékos tudott dolgozni. Valamikor úgy tanultam, hogy a csapat­építési folyamat az egy az egytől a tíz a tízig megy, mi sajnos csak a hat-hatig jutottunk el. A létszámügyet ezennel le is zárom, ezt követően már nem foglalkozom ezzel.


[poll id="1068"]


Ami a játékosmozgást illeti, arról Nagy Sándor sportigazgató adott tájékoztatót. Közös megegyezéssel távozott a csapattól Jagodics Bence, illetve Vámos Márk kölcsönben a nyírbátoriaknál folytatja.

– Úgy nézett ki, hogy az érkező oldalon Kurcz Péter személyében kapus is lesz, ám az orvosi vizsgálat alapján kockázatos lett volna leigazolni a cerberust – így nagy Sándor.

Mezt kapott viszont hétfőn három új focista. Illetve kettő, mert Szécsi Márk már játszott a Szpariban, majd visszatért Debrecenbe. A sors és persze a nyíregyházi vezérkar aztán úgy akarta, hogy ismét Nyíregyházára jöjjön, ám most már nem kölcsönbe, hanem mint a Spartacus játékosa.

Fogadkoztak a focisták

– Nagyon örülök, hogy ismét a Szpari színeiben játszhatok, mindent megteszek majd, hogy a csapat elérje a céljait – vélekedett Szécsi Márk.

A védő Szalai Vilmos mezőkövesdiként játszott kölcsönben Sopronban, és most fél plusz egy éves szerződést kötött a klubbal.

– Nehéz másfél év áll mögöttem. Köszönet a klub tulajdonosának, vezetésének és Mátyus Jánosnak, hogy bizalmat szavaztak leigazolásommal. Szeretnék majd élni ezzel a lehetőséggel és bizonyítani – így Szalai Vilmos.

A támadó Harsányi Zoltánt is Mezőkövedről igazolták hasonló szereződéssel.

– Nagyon örülök, hogy ilyen remek helyre kerültem. Gólokkal szeretnék majd bizonyítani – így a támadó.

Mindketten akár már kedd este, villanyfényben tehetik meg mindezt a Loki elleni kupameccsen.

KM-ML

 

A teljes cikk a Kelet-Magyarország február 9-i számában vagy a kelet.hu-n olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!