Sport

2016.03.25. 09:22

A Tiszalök bedobta a törülközőt

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tisza-partiak visszaléptek, az ősz talán legjobb mérkőzésének ,,visszavágója” lesz Ibrányban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tisza-partiak visszaléptek, az ősz talán legjobb mérkőzésének ,,visszavágója” lesz Ibrányban.

Az élet visszatért a rendes kerékvágásba. Nem volt cirkusz, hála annak, hogy a Tiszalök „normálisan” kiállt a Tiszavasvári elleni megyei első osztályú összecsapásra. Más kérdés, hogy a sereghajtó újabb nagy zakót „nézett be”, mindazonáltal a hat kapott gól kirívónak sem nevezhető. Legalábbis esetükben.

Aztán... Csütörtökön robbant a bomba. Közlemény érkezett, ami alapjaiban borított mindent. Imhol a hivatalos bejelentés: „Tiszalök város vezetése döntést hozott, melyben az szerepel, hogy nem versenyezteti tovább megyei első osztályú csapatát. Ezzel együtt nem tudja tovább versenyeztetni az U19 és U16–os csapatokat sem. Sajnálatos módon nem tudott más döntést hozni a jelenlegi helyzet alapján. Újra kell építeni a labdarúgást, kezdve az alapoktól. Ez nem kis feladat lesz, de reméljük a legjobbakat.” Magyarán a Tisza-partiak bedobták a törülkőzőt, nélkülük folytatódik a bajnokság. Így értelemszerűen már a vasárnapra kiírt mándoki mérkőzésre sem utaznak el. Hogy ez mennyire sportszerű, netán ez volt az egyetlen logikus lépés – nos, erről megoszlanak a vélemények, a tényeken viszont mit sem változtat.

Mindazonáltal mégis rendkívülinek nevezhető a legutóbbi kör. A teljes szezon során nem volt még példa arra, hogy a dobogón tanyázó együttesek kivétel nélkül elvérezzenek.

Márpedig az Ibrány, Nagyecsed, Sényő-Carnifex trió ,,fejre állt”. A hármasból csupán a tabella tetején nyomuló ibrányiak mentegetőzhetnek azzal, hogy rangadón húzták a rövidebbet, elvégre a Szakoly az élcsoport masszív tagja. Utóbbi csapat nem ülhet sokáig a babérjain,az ötödik helyre visszacsúszó Sényő otthonában alighanem ,,harapós” ellenfélre számíthat. Az előző játéknap nagy nyertese a Nyírgyulaj, amely gyulaházi sikerével, no meg a riválisok emlegetett bukásaival a harmadik pozícióba rakétázott. Ráadásul a szívós, de mégis csak a kiesés megúszásért hajtó Kemecsét szemben jó esélyt kínálkozik, hogy bebetonozza magát a dobogón.

Az őszi egyik, ha nem a legjobb meccse volt a Tuzsér–Ibrány kilencven perc (3–3). A Dancs-birgád háromgólos hátrányt tüntetett el, az utolsó félórában – éppen a játékos-edző kiállítása után – tíz emberrel, 1–3-ról egyenlített.

Na most a ,,visszavágó” következik, nem mellesleg a feleknek van miért iparkodni – egyaránt vereséggel hangoltak az újabb randevúra. Talán nem baltázzuk el ama jóslatot, hogy a Tiszakanyár–Nagyhalász ütközet is rejtegethet izgalmakat. A legutóbbi bravúrtól belelkesült, ám változatlanul csávában lévő vendégek alighanem mindent egy lapra tesznek fel – rajtuk tényleg csak a győzelem segíthet. Ugyanakkor az idén még veretlen házigazda négy tavaszi fellépéséből hármat megnyert, az már az Opre-legénység külön balszerencséje, hogy ebben az időszakban kénytelen a Kanyárhoz látogatni.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 20. forduló (kezdés: 15 ifi: 13)

Szombat

Nyírgyulaj (3.)–Kemecse (13.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Abban mindenki biztos lehet, jól felkészített, taktikus csapattal találkozunk, de hazai pályán egyértelműen a győzelem célunk. Lassan a sérültjeink is felépülnek így szinte teljes kerettel tudunk a következő feladatokra koncentrálni.

Falatovics László, kemecsei edző: – Össze kell szedni magunkat!

Baktalórántháza (12.)–Mátészalkai MTK (8.)

Illés László, baktalórántházi edző: – A hét végén sokat futó, szervezett csapatot látunk vendégül, amellyel szemben van törlesztenivalónk. Úgy gondolom, ha az eddig tapasztaltakat tovább tudjuk hasznosítani, akkor jó esélyünk lehet a három pont megszerzésére.

Siska Attila, mátészalkai edző: – Bizonyára harcos Baktalórántházával találkozunk, amely hazai pályán abszolút esélyes. Mi viszont nem szeretnénk áldozati bárány lenni, és minden megteszünk a győzelemért.

Nagyecsed (2.)–Gyulaháza (14.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Nem számítok sétagalopp mérkőzésre, de hazai pályán mindenképpen győzni kell és győzni is fogunk.

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Ezen a mérkőzésen nem nyom minket az esélyesség terhe. Ebben a szezonban már többször bizonyítottuk idegenben, képesek vagyunk bravúrra, azért is fontos, mert az elmúlt mérkőzések miatt van hiányérzetünk. Egyszerű a recept: gólt kell rúgni.

Tiszavasvári (11.)–Szatmár Unió FC (10.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Eddig, a bajnokság során, amikor esélyünk lett volna az élmezőny möge felzárkózni, nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Ugyan a tabella alsó felében tanyázunk, viszont a bajnokság kiegyenlítettsége és szeszélye miatt egy győzelemre vagyunk a hatodik helytől. Célunk a következő hetekben, hogy az esélyt megragadva felzárkózzunk az élmezőny mögé, amit csak győzelmekkel érhetünk el.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Közvetlen riválishoz látogatunk, a múlt heti szép sikerünknek pedig lökést kell adni a folytatáshoz. Mivel a „televízió” közvetíti a mérkőzést, győzelem esetén az operatőrt, illetve a kommentátort hazaviszem magammal!

Tiszakanyár (6.)–Nagyhalász (15.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A szombatra előre hozott meccsen nagyon fegyelmezett és képzett játékosokból álló vendégcsapat érkezik hozzánk. Mi idegenben nyertünk a múlt héten, úgy lenne szép, ha hazai pályán mosolyogva indulhatnánk a mérkőzés után az ünnepnek!

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Azt tudnám mondani, Tiszakanyárra sem igazán nyerni járnak a csapatok. Egyértelműen veszélyes ellenfél, különösen hazai pályán, a mi feladatunk viszont az, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a mérkőzésből.

Vasárnap

Ibrány (1.)–Tuzsér (7.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Először is szeretnék elnézést kérni a szakolyiaktól, mivel nem az én tisztem beleszólni más csapat taktikájába. Az én butaságom, semmit nem von le a győzelmük értékéből! A Tuzsérral jól ismerjük egymást, nagyon jó viszonyt ápol a két csapat, minden nyáron és télen játszunk edzőmérkőzést. eddig kiegyenlített csatákat vívtunk. Ősszel elrontották a pályaavatónkat, ezért most mindenképpen szeretnénk visszavágni.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Az előző fordulóban mindkét csapot kapott egy sima négyest, szerintem ez sok embert meglepett... A legjobbkor jön ez a kemény erőpróba számunkra, így legalább azonnal kiderül, a héten mennyire tudtuk rendezni sorainkat.

Sényő-Carnifex (5.)–Szakoly (4.)

Ember Roland, sényői edző: – Fogadkozni felesleges, a pályán kell megmutatni, hogy a múlt heti gyalázatos teljesítmény csak egyszeri, megismételhetetlen játék volt. Ennek érdekében fejben kell rendet rakni és akkor sikerül begyűjteni a három pontot.

Hokk Béla, szakolyi edző: – Nem téveszt meg a Sényő két utolsó meccsének eredménye, ennél sokkal jobb csapat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de bízom a fiúkban.

Mándok (9.)–Tiszalök (16.)

Borza László, mándoki edző: – Edzőkollegámnak üzenném, hogy mielőtt ruhapróbát ajánl nekem, előtte tájékozódhatna, mert nem lebecsülésképpen nyilatkoztam azt, amit egy hete, hanem csak a saját csapatom előző meccsén mutatott teljesítményét minősítettem. A következő mérkőzéssel kapcsolatban annyit tudok mondani, csak a győzelem az elfogadható. Megjegyzem, ezzel nem az ellenfelet akarom lebecsülni, a jelenlegi helyzetünkben ugyanis csak a három pont megszerzése elfogadható.

Kovács János, tiszalöki edző: – Keményen dolgozunk, de hosszú az út.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!