Sport

2016.03.30. 17:29

Döntőt érő döntetlen az ibrányi visszavágón

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idegenben, jelesül Cegléden aratott 2–0-ás győzelemmel az Észak-Magyarországot képviselő együttes megágyazott a Dél-Magyarországgal szemben kiírt párharc sikeres megvívásának.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idegenben, jelesül Cegléden aratott 2–0-ás győzelemmel az Észak-Magyarországot képviselő együttes megágyazott a Dél-Magyarországgal szemben kiírt párharc sikeres megvívásának. Márpedig a régiós amatőr válogatottak tornája a végső fázásához közelít, olyannyira, hogy szerdán az elődöntő visszavágóját rendezték Ibrányban. A tét tehát nem volt kicsi, így persze, a csaknem abszolút mértékben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei futballistákra építő, Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros által irányított hazaiak nagy elszántsággal léptek pályára. A változatos, jó iramú első félidő után a 63. percben Szluka János szerzett vezetést a vendégeknek, így kissé meleggé vált a helyzet, a hajrában azonban az abszolút ottkoni közegben játszó, ibrányi Kristófi Sándor egyenlített. A döntetlen pedig pedig tökéletesen megfelelt az „északiaknak”, akik 3–1-es összesítéssel kvalifikálták magukat a fináléba, ahol a másik ágon rendezett Észak-Dunántúl–Dél-Dunánttúl párharc győztesével vívják a – május 16-án esedékes – döntőt. Ott fől el, hogy melyik régióválogatott képviselheti Magyarországot az őszi Amatőr Európa-bajnoki selejtezőn.

KM-KT

Régió válogatottak tornája

Elődöntő, visszavágó

Észak-Magyarország–Dél-Magyarország 1–1 (0–0)

Ibrány, 300 néző, v.: Takács J.

Észak-Magyarország: Gagyi S. – Bodó G., Jeddi B., Fejes J. (Majoros Á.), Szűcs A. – Makai I. (Szabó R.), Orosz D. – Kristófi S., Costea (Varga A.), Somogyi T. (Fegyverneki M.) – Kiss T. (Ruska T.). Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Kristófi S., illetve Szluka J.

Továbbjutott: Észak-Magyarország, 3–1-es összesítéssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!