Sport

2016.03.08. 16:51

Végre megtört a hazai pálya átka

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Otthon is nyert a Nyírgyulaj, elmaradt a csengeri meccs, parádéztak az Ezüstcsikók.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Otthon is nyert a Nyírgyulaj, elmaradt a csengeri meccs, parádéztak az Ezüstcsikók.

Ha valaki a szezon előtt azt duruzsolta volna a nyírgyulajiak fülébe, hogy az alapszakasz hajrájában még esélyük lesz a felsőházi rájátszás kibrusztolására, az illetőt alighanem azonnal dísz­polgárrá avatják. Az újonc nyírségiek számára ugyanis előzetesen a bennmaradás kiharcolása is felettébb izzasztó, de legalábbis „necces” vállalkozásnak tűnt.

Ehhez képest a Dunaferr elleni hazai összecsapás előestéjén még mindig a legjobb hat közé jutás jelentette a legfőbb témát. Mondjuk, sokat nem kellett matekozni, csak a győzelem jelentett üdvözítő megoldást.

A bökkenő csupán annyi volt, hogy egyfelől a Lovas-legénység még egyszer sem tudott nyerni otthon, másrészt a bakonyiak a masszívan beékelődtek az élcsoportba. A nyírbátori csarnok beázása miatt több mint félórás csúszással indult a meccs, amely így a késő estébe nyúlt. Mindezt cseppet sem bánták a házigazdák, akik valósággal legázolták a vendégeket. Az első félidőben Lovas Norbert gólja ágyazott meg a ­sikernek, majd a szünet után öt perc leforgása alatt megszórta a dunaújvárosiakat a 6–0-ra elhúzó Gyulaj, fényes győzelemmel véget vetve a hazai pálya átkának. Egyben egy pontra szűkítette hátrányát a hatodik Aramisszal szemben.

A Nyírgyulaj éppen csak szusszanhat, csütörtökön – előrehozott fellépésen – a Berettyóújfaluhoz látogat.

Ugyanakkor elmaradt a Csenger–Maglód TC NB II-es mérkőzés. A vendégek néhány órával a kezdés előtt jelezték, hogy sorozatos megbetegedések következtében három főre olvadt a bevethető játékosok száma, így nem tudtak elutazni a keleti végre. A szatmáriak jelesre vizsgáztak sportszerűségből, hozzájárultak a találkozó későbbi pótlásához.

A Nyíregyházi Ezüstcsikók viszont annak rendje és módja szerint elutaztak Gyömrőre, ahol az éj leple alatt (a meccs 22 óra tájékán fejeződött be...) nagyon eltángálták ellenfelüket.

 

Futsal: NB I, 16. forduló

Nyírgyulaj KSE–Dunaferr 6–2 (1–0)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Erdélyi T., Flinta Z.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Siska G., Nagy I, Varga D. Csere: Kriston D., Lovas N., Tóth B., Kondás K., Pálvölgyi B., Végső Zs., Fekete G., Kovács I. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Lovas N. 2, Nagy I. 2, Varga D., Tóth B., illetve Nagy A., Varga Cs.

További eredmények: Vasas–Aramis 3–3, Rába ETO–Berettyóújfalu 3–2, Göcsej Zalaegerszeg–Veszprém 0–1, Rubeola FC–Haladás 3–6.

A bajnokság állása:

1. Rába ETO 43 pont/16 mérkőzés

2. Haladás 36/16

3. Berettyóújfalu 32/16

4. Dunaferr 28/16

5. Veszprém 27/16

6. Aramis 21/16

7. Nyírgyulaj 20/16

8. Göcsej Zalaegerszeg 16/16

9. Vasas 11/16

10. Rubeola 0/16.

NB II., Keleti csoport, 18. forduló

UFC Gyömrő–Nyíregyházi Ezüstcsikók 1–11 (1–4)

Gyömrő, 30 néző, v.: Deme R., Molnár R

.Ezüstcsikók: Tóth N. – Gergely B., Makai I., Balogh Gy.,Kristófi S. Csere: Kiss T., Csáki J. Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Kristófi S. 5, Kiss T. 3, Balogh Gy. 2, Makai I.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 9-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!