Sport

2016.04.24. 09:10

A hagyománynak folytatódnia kell

Nyíregyháza - A 90 éves Mester Gyulát is köszönthették az Évisz öregdiák kosárlabdázói.

Nyíregyháza - A 90 éves Mester Gyulát is köszönthették az Évisz öregdiák kosárlabdázói.

Immár harminckilencedik alkalommal rendezték meg a nyíregyházi Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskolában, vagyis az Éviszben az öregdiák kosárlabda-találkozót, amelyen az intézmény korábbi 45 diákja pattogtatta a labdát. Sokaknak a távolság sem jelentett akadályt, hiszen a fővárosból és a Dunántúlról is érkeztek az eseményre, hogy találkozhassanak a korábbi iskola- és csapattársakkal.

Ott volt a visszalátogató játékosok között az iskolában 1976-ban végzett diák, a korábbi válogatott játékos, Győrfi István is, aki 1977-ben szervezte meg először az old boys kosárlabda-meccset, ennek ötletét a szakmacsoportok közötti ágazati verseny adta. Nem hiányozhatott Zomborszky György, azaz Zozó sem, ő a maga hatvan évével a torna legidősebb játékosa különdíjat kapta.

Az egykori tanítványok nagy szeretettel köszöntötték a kilencvenedik életévét betöltött Mester Gyulát, aki sokuknak volt a tanára az iskolában. Gyula bácsi volt az a testnevelő, aki az 1970-es években megalapozta a sportágat az Éviszben.

A résztvevők megegyeztek abban is, hogy a hagyománynak folytatódnia kell, és mivel jövő jubileumi, negyvenedik alkalommal kerül sor az öregdiák kosaras találkozóra, a szervezők azt tervezik, hogy a hasonló rendezvényt évről évre rendező Krúdy Gyula Gimnázium egykori kosarasaival együtt ünnepelnek majd, és felelevenítik az egykori örökrangadókat.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!