Sport

2016.04.12. 14:42

Asztalitenisz olimpiai selejtező - Kosiba villámgyőzelemmel kezdett

Halmstad - Magyar szempontból jól kezdődött az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornája a svédországi Halmstadban, Kosiba Dániel ugyanis négy szettben legyőzte koszovói ellenfelét a csoportküzdelmek keddi első fordulójában.

Halmstad - Magyar szempontból jól kezdődött az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornája a svédországi Halmstadban, Kosiba Dániel ugyanis négy szettben legyőzte koszovói ellenfelét a csoportküzdelmek keddi első fordulójában.

Aranyosi Péter szövetségi kapitány előzetesen az MTI-nek azt mondta, nem ismerik a riválist, de a világranglista-helyezések alapján egyértelműen a magyar játékos volt a meccs esélyese, miután ő a 120., ellenfele, Linor Citaku pedig a 646. a nemzetközi szövetség rangsorában.

Kosiba - aki jelenleg még Ausztriában légióskodik, a következő szezontól azonban éppen Svédországban, az Eslöf gárdájában szerepel majd - igazolta is a papírformát, simán nyert úgy, hogy Citaku mindössze 12 pontot tudott szerezni az egész mérkőzésen. Ezzel Kosiábé lett az egész viadal első sikere, a többi asztalon ugyanis még javában folyt a küzdelem, amikor ő már ünnepelhetett.

A keddi nyitónapon két csoportfordulót bonyolítanak le, azaz a magyarok - Kosiba, Lakatos Tamás, Pattantyús Ádám, Pergel Szandra és Lovas Petra - összesen tíz meccset játszanak. Szerdán következik a zárókör, majd csütörtöktől a főtáblás küzdelmek, ide a csoportok első három-három helyezettje jut. A hatodik magyar, Póta Georgina tizedik kiemeltként a legjobb 64 között kezd.

A svédországi tornán mindkét nemnél tíz-tíz - országonként legfeljebb kettő - egyéni olimpiai indulási jog talál gazdára.

Eredmények:

férfiak, 3-as csoport, 1. forduló:

Kosiba Dániel-Linor Citaku (koszovói) 4-0 (3, 3, 4, 2)

Oláh Benedek (finn)-Kou Lei (ukrán) 4-0 (8, 13, 8, 8)

később:

Lakatos Tamás-Dmitrij Prokopcov (cseh) 10.50

Pattantyús Ádám-Sztanyiszlav Golovanov (bolgár) 12.30

Pergel Szandra-Ilirjana Haliti (koszovói) 13.20

Lovas Petra-Eva Jurkova (szlovák) 14.10

Kosiba-Oláh Benedek (finn) 15.00

Lakatos-He Zhiwen (spanyol) 15.50

Pattantyús-Tobias Rasmussen (dán) 17.30

Pergel-Darija Trigolosz (fehérorosz) 18.20

Lovas-Eline Loyen (belga) 19.10

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!