Sport

2016.04.14. 13:39

Asztalitenisz olimpiai selejtező - Pergel óriási csatát nyert

Halmstad - Pergel Szandra közel egyórás csatában, hét szettben legyőzte a cseh Hana Matelovát az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, a svédországi Halmstadban, ezzel bejutott a C jelű tábla elődöntőjébe. A riói kvótához még két meccset kell nyernie.

Halmstad - Pergel Szandra közel egyórás csatában, hét szettben legyőzte a cseh Hana Matelovát az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, a svédországi Halmstadban, ezzel bejutott a C jelű tábla elődöntőjébe. A riói kvótához még két meccset kell nyernie.

A világranglistán 114. budaörsi játékos kezdte jobban a mérkőzést, az első szettet viszonylag könnyedén, a másodikat már nehezebben gyűjtötte be. A folytatásban az ITTF rangsorában 83. riválisa feltámadt, előbb szépített, majd a negyedik játszmát - egy vitatott poén után - ugyancsak hozta. Az ötödik szett volt a legszorosabb és ezzel együtt a legizgalmasabb, mindkettőjüknek több játszmalabdájuk is volt, végül a 30 éves Pergel nyerte ezt a szakaszt. A nála öt esztendővel fiatalabb Matelova - a tavalyi cseh bajnok - azonban nem adta fel, ismét egyenlített, így következhetett a döntő szett.

Ebben sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, 10-8-nál aztán a magyar két meccslabdához jutott. Az elsőt még elpuskázta, a második azonban bejött, így 55 percnyi küzdelem után ő örülhetett.

A következő körben a görög Maria Hrisztoforakit (314.) 4-0-ra megverő, 3. kiemelt, kínai származású német Shan Xiaona (18.) lesz Pergel Szandra ellenfele.

Eredmény:

nők, C tábla, 1. forduló:

Pergel Szandra-Hana Matelova (cseh) 4-3 (7, 10, -6, -9, 13, -7, 9)

később:

1. forduló:

Póta Georgina-Anelia Karova (bolgár) 10.30

Lovas Petra-Natalia Partyka (lengyel) 10.30

Pattantyús Ádám-Alvaro Robles (spanyol) 12.30

Kosiba Dániel-Andrej Gacina (horvát) 13.30

Lakatos Tamás-Jakub Dyjas (lengyel) 14.30

2. forduló:

Pergel-Shan Xiaona (német) 15.30

A svédországi tornán mindkét nemnél tíz-tíz - országonként legfeljebb kettő - egyéni olimpiai indulási jog talál gazdára.

Csütörtökön nyolc darab nyolcas táblán kieséses rendszerben kezdődött meg a játék, a táblák győztesei a nap végére, azaz három megnyert meccsel kvótát szereznek. A többiek - 56 játékos - pénteken ismét nekirugaszkodnak két 32-es táblán (az előző napi nyolc döntő vesztese kiemeltként itt csak a második körben kezd), és kieséses rendszerben szombat délutánra eljutnak a döntőkig, amelyek győztesei ugyancsak készülhetnek az ötkarikás játékokra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!