Sport

2016.04.12. 16:20

Fucsovics Márton - Meccslabdáról jött vissza

Nyíregyháza - Az olaszországi második tornáján is megkezdte szereplését a nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton.

Nyíregyháza - Az olaszországi második tornáján is megkezdte szereplését a nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton.

Ahhoz képest, hogy az első szettben 5:1-re vezetett Fucsovics Márton (219. a világranglistán) a keddi mérkőzésén, a második játszma rövidített játékában neki kellett meccslabdát hárítania. Aztán mégis jóra fordult a nyíregyházi teniszező sorsa, és végül megnyerte az első fordulós mérkőzését az olaszországi Barlettában, a 42 500 euró összdíjazású, salakpályás ATP-challengertornán.

A keddi riválissal, Matteo Donatival (252.) januárban, az ausztráliai Happy Valley-ban is találkozott Marci, aki akkor sem könnyedén, de verte (6:4, 6:4) az olaszt, de most jócskán túltettek azon a mérkőzésen is. Végül két óra és 40 percnyi játék után nyert a magyar 5:7, 7:6 (8–6), 6:4-re, hogy a harmadik szettben is brékhátrányból kellett visszajönnie. Aztán 3:4-nél, saját adógatójátéka és előnye közben begörcsölt az olasz lába, onnantól kezdve már nem lehetett kétséges a győztes kiléte.

A múlt heti, korai nápolyi búcsú után ráfért a siker Fucsovicsra, aki a nyolc közé jutásért a harmadik helyen kiemelt Adam Pavlasekkel (120.) találkozik, vele korábban még nem játszott Marci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!