Sport

2016.04.30. 14:16

Kisvárda Master Good - Nyomást helyeztek a riválisokra

Kisvárda - Hat perc alatt három kisvárdai gól Dunaújvárosban, zsinórban ötödször nyert idegenben a csapat.

Kisvárda - Hat perc alatt három kisvárdai gól Dunaújvárosban, zsinórban ötödször nyert idegenben a csapat.

Kezdettől fogva felbillent a pálya, nagy fölényben játszott a Kisvárda, amelyben az egyik védekező középpályás szerepkörét csatárra váltva, Bagi István helyére Rajczi Péter került a kezdő tizenegybe. Az első gólra így is több mint fél órát kellett várni, és ha nem megy akcióból, akkor jól jön a szögletvariáció, amelyet követően Vári Barnabás talált a kapuba. És megnyitotta vele a gólcsapat, hiszen a szünetig hátralévő időben még kétszer bizonyult eredményesnek a vendégcsapat. Mindhárom találatból kivette a részét a házi gólkirály, Erős Gábor, előbb előkészítette Vári Barnabás és Délczeg Gergely gólját, majd ő maga bizonyult eredményesnek.

Nem kockáztattunk vele nagyot, hogy ezzel a három gólt eredményező hatperces szakasszal eldőlt a mérkőzés, de szerencsére szünet után is motivált maradt a Várda. Főként, hogy jöttek a cserejátékosok, akikben buzgott a bizonyítási vágy, és kettejük akciója (Eszlátyi István centerezését Nagy Róbert váltotta gólra) után kapott újból feladatot az eredményjelző-tábla kezelője.

A korai kezdésből és a győzelemből jókora előny is származott, hiszen ha néhány órára is, de fellépett a feljutást érő második helyre a szabolcsi újonc, nem kis nyomást helyezve az esti programban fellépő Zalaegerszegre és Mezőkövesdre.

Dunaújváros PASE–Kisvárda Master Good 0–4 (0–3)

Dunaújváros, 400 néző, v.: Kovács G. (Kis Z., Mohos).

Dunaújváros: Dániel Cs. – Huszárik, Koval, Hajdók, Tamaskó – Lorentz (Kereszturi B., 64.) – Tóth T., Abért (Szellák, a szünetben), Vajda D., Kercsó – Maka (Keglovics, a szünetben). Vezetőedző: Dobos Barna.

Kisvárda: Ivancsics A. – Vári B., Izing, Papucsek, Csilus T. – Délczeg (Nagy R., 65.), Erős G., Lucas, Cseri T. (Eszlátyi, 59.) – Koszta, Rajczi (Kulcsár K., 75.). Vezetőedző: Soós Imre.

Gól: Vári B. (0–1) a 39., Délczeg (0–2) a 44., Erős G. (0–3) a 45., Nagy R. (0–4) a 71. percben

Percek, események

39. perc: Cseri Tamás baloldali szöglete után Erős Gábor a túloldalról középre fejelte a labdát, amit a berobbanó Vári Barnabás 6 méterről a kapu közepébe lőtt, 0–1.

44. perc: Erős Gábor ugratta ki Délczeget, aki tolt egyet a labdán, majd 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtte, 0–2.

45. perc: Cseri Tamás löbbölte be a labdát a védők mögé, ahol az érkező Erős Gábor 10 méterről lőtt a hazai kapuba, 0–3.

71. perc: Eszlátyi futott el a bal oldalon, beadása után a másik oldalon érkező Nagy Róbert 5 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 0–4.

Mesterszemmel

Dobos Barna: – A kisvárdaiak remekül kihasználták rövidzárlatunkat az első félidő végén. Akkor komoly nyomás alatt voltunk, koncentrációban elfáradtunk, ez a fiatalság számlájára írható. Sok mérkőzést kell játszanunk, hogy ez változzon.

Soós Imre: – Tehetséges, szép jövő előtt álló csapatot magabiztosan győztünk le.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 2-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!