Sport

2016.04.22. 10:02

"Mindenkinek kutyakötelessége felszántani a pályát!"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Opre Mihály edző immár ellenfélként érkezik Nagyecsedre, ahol két éve nem nyert bajnokit vendégcsapat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Opre Mihály edző immár ellenfélként érkezik Nagyecsedre, ahol két éve nem nyert bajnokit vendégcsapat.Csak a szokásos. Lassan tényleg hozzáedződhet mindenki, hogy a megyei első osztályban galacsinra gyűrhető a papírforma. Mert bár az előző körben egyetlen, a közvetlen élmezőnyben táborozó csapat sem tudott nyerni, a világ nem dőlt össze. Sőt, a bajnokságot sem rengették meg a történtek, mivel tavasszal akadt már hasonlóra példa. Így, persze az élen nyomuló Ibrány pontelőnye fikarcnyit sem vékonyodott, holott ebben az esztendőben még egyetlen idegenbeli meccset sem nyert! De legalább – három vendégként elszenvedett vereség után – legutóbb nem kapott ki Fehérgyarmaton, a hazai meccseket viszont eddig kivétel nélkül behúzta. Eme tény elkeserítheti a riválisokat, a Gerliczki-legénység ugyanis a soros körben otthon játszik. Mégpedig a megkapaszkodásért hajtó Gyulaháza ellen, ami – bármennyire meghökkentő eredményeket is produkál az aktuális idény – azért egyesnek tűnik.

Arra azonban nem tennénk a nyakunkat, hogy a Nagyecsed is egészen biztosan legyűri a Nagyhalászt. Pedig a szatmáriak odahaza ugyancsak acélosak (közel két éve nem buktak bajnokit saját katlanjukban, nevezetesen 2014 április 27-én, a Kemecsének sikerült ez a kunszt...), ráadásul a második helyen tanyáznak, szemben a vendégekkel, akik – a pazar tavaszi szereplés dacára – továbbra is a bennmaradásért hajtanak. A látogatók idén nyolc fellépésből tizenöt pontot „kaszáltak”, ebben a tekintetben – a hasonlóan teljesítő Nyírgyulajjal párban – mindenkit lepipálnak.

Na és van itt még valami... Opre Mihály edző a télen távozott Ecsedről – éppen Halászba vezetett az útja. A tréner „nagy játékos”, alighanem most szívesen kibabrálna korábbi csapatával. Ahogy alább nyilatkozta: „Megpróbálják a lehetetlent”!

Dancs Béla az elmúlt heti, nagyhalászi „gyufa” után nem tett lakatot a szájára. A tuzséri frontember, egyben edző kemény szavakkal ostorozta „fiait”, megszellőztetve, hogy neki is el kell gondolkodni a folytatáson. Nos, talán nem eszik ennyire forrón a kását, mindazonáltal annyi szent, a bajnoki címvédő visszacsúszott a középmezőnybe, igaz, az élcsoport még lőtávolon belül van. Ugyanakkor jó formát mutató Mátészalka elleni hazai fellépés meglehetősen rázósnak ígérkezik a tuzsériak számára.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 24. forduló (kezdés: 16 ifi: 14)

Tuzsér (8.)–Mátészalkai MTK (5.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Minden attól függ, milyen lábbal kelnek fel a játékosok... Annyit mondhatok, mindenkinek kutyakötelessége felszántani a pályát!

Siska Attila, mátészalkai edző: – Néha olyan érzésem van, hogy a „magaslati levegő” kényelmessé teszi a csapatot. Én viszont mindenáron szeretném megtartani ezt az előkelő pozíciót. Ennek szellemében lépünk pályára Tuzséron.

Tiszavasvári (11.)–Nyírgyulaj (3.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Hazai pályán mindenképpen győzelemre törekszünk a jó képességű Nyírgyulaj ellen. Bízom a fiúkban, hiszem, hogy meg tudjuk szerezni a három pontot.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az őszi fájó vereségért szeretnénk visszavágni, ami nem lesz egyszerű, hisz egy jó játékoskerettel rendelkező csapat otthonában törekszünk a kedvező eredmény elérésére.

Nagyecsed (2.)–Nagyhalász (14.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Végre elértünk odáig, hogy nincs sérültünk, és eltiltott játékosunk. Tisztelve a halászi csapat eddigi eredményeit, egy dolog foglalkoztat minket, hogy megállítsuk menetelését.

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Nem kell feltérképeznem az ellenfelet, mert rendkívül jól ismerem... Nagyon őszintén mondom, akár még az első helyre is odaérhetnek. Ráadásul hazai pályán hosszú ideje, két éve nem kaptak ki bajnoki meccsen, egyedül a Fradi tudott ott nyerni. Ettől függetlenül megpróbáljuk a lehetetlen, vagyis pontot szerezni Ecseden.

Baktalórántháza (12.)–Kemecse (15.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Olyan mérkőzés következik, amelyet mindegy hogyan, de abszolválni kell. Bár nem gondolom, hogy ezzel feledtetni tudjuk a hét végi fiaskót.

Falatovics László, kemecsei edző: – Megyünk, csináljuk.

Vasárnap

Mándok (6.)–Tiszakanyár (10.)

Matyi András, mándoki edző: – Hazai pályán természetesen győzelemre játszunk a masszív a Kanyár ellen.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Fogós feladat lesz a hét végi meccs, de nekünk is iparkodni kell rendesen, mert mögöttünk is gyűjtögetik a pontokat a csapatok.

Ibrány (1.)–Gyulaháza (13.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Kissé görcsösen akarjuk a sikert, amit fel kell oldanunk és akkor beindulunk!

Bardi Béla, gyulaházi egyesületi elnök: – Az első tavaszi sikerélmény élmény után nem jön jókor ez a meccs... Az Ibrány nyilván bizonyítani akarja, hogy nem felejtett el futballozni, attól tartok, rajtunk akarja elverni a port, mi viszont megpróbálunk tisztességesen helytállni.

Sényő-Carnifex (7.)–Szatmár Unió FC (9.)

Ember Roland, sényői edző: – A múlt hét végén esélyünk sem volt pontot szerezni, most remélhetőleg lesz... Az elmúlt időszak eredményeit nézve nyilván önbizalommal teli csapat érkezik hozzánk, amely ráadásul fiatal és bárkire veszélyes. Ez minket nem szabad, hogy befolyásoljon, és annak érdekében, hogy ne szakadjunk le még jobban az élbolytól, mindenképpen győzni kell.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Abba a speciális helyzetbe kerültünk, hogy a hazai pályán elveszített pontokat valamilyen módon idegenben kell(ene) visszaszerezni, ami borzasztóan nehéz lesz, mert stílusosan játszó csapat otthonába látogatunk. „Harapós” ellenfélre számítok, de mi nem akarunk mellényelni.

Szabadnapos: Szakoly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!