Sport

2016.04.12. 18:45

Mozgásművészet és szellemiség

Nyíregyháza - A mediball idei országos bajnokságának Nyíregyháza ad otthont.

Nyíregyháza - A mediball idei országos bajnokságának Nyíregyháza ad otthont.

Nem könnyű eldönteni a kérdést, hogy mi is a mediball. Talán sport, talán mozgásművészeti forma, talán egészségmegőrzési program?

Könnyen meglehet, hogy azoknak van igazuk, akik szerint mindegyik egyszerre.

Kortól, nemtől függetlenül

Tény, hogy a mediball gyakorlása során fizikális, mentális és érzelmi szinkront hozunk létre, s ebben az állapotban vagyunk a leghatékonyabbak, ilyenkor tapasztalható a két agyfélteke együttműködéséből származó hihetetlen erő és lehetőség. A mediball sokoldalúságára jellemző, hogy kortól és nemtől függetlenül gyakorolható. A benne rejlő lehetőségek a legkisebbektől egészen a szépkorúakig, alkattól és testfelépítéstől függetlenül felfedezhetőek. Az egyéni képességek folyamatos fejlődésének köszönhetően a motiváció sokáig fennmarad. Mindezek miatt nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb szerepet kap ifjak és idősebbek életében a mediball.

Az elterjedését, népszerűségét az is jelzi, hogy immár a IX. országos bajnokságot rendezik meg Nyíregyházán április 16-án és 17-én a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornacsarnokában. A bajnokságra 131 versenyző érkezik az ország 13 városából, az indulók 8 korosztályban és 9 kategóriában mérik össze tudásukat és ügyességüket.

Hiányzik az agresszivitás

– A mediball országos bajnokság célja, hogy megteremtsen Magyarországon egy új versenyzési kultúrát, amelyből hiányzik az agresszivitás – tájékoztatta lapunkat Szilágyi István mester, a rendezvény főszervezője. – A mediball jellemzője, hogy érvényesül az emberi intelligencia finomsága, a kreativitás, az esztétikum egyéni és csapat szinten. Várunk mindenkit az országos bajnokságra, hogy akár versenyzőként, akár nézőként vagy jövőbeli gyakorlóként bepillantást nyerjen a mediball mozgásművészetébe, szellemiségébe. A belépőjegy egyben tombolajegyként is szolgál – tette hozzá Szilá­gyi István.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!