Sport

2016.04.23. 08:22

Szpari - A tavasz hazai rangadója jön!

Nyíregyháza - A harmadik helyen tanyázó Cigánd lesz szombaton a Szpari vendége.

Nyíregyháza - A harmadik helyen tanyázó Cigánd lesz szombaton a Szpari vendége.

A tavasz hazai rangadóját játssza szombaton a Szpari. A labdarúgás harmadik vonalának Keleti-csoportjában élen álló nyíregyháziak a harmadik Cigánd együttesét fogadják. A bodrogköziek szinte végig dobogós helyen álltak a bajnokságban, és ha nem szállítanak néhány meglepő eredményt, közelebb lehetnének a Spartacushoz. Például a legutóbbi fordulóban otthon kaptak ki a kis Lokitól, igaz, a vendégeknél az exszparista Balogh János védte a kaput, a vendégek második gólját pedig Adamo Coulibaly szerezte.

A cigándi csapatban nagyon sok egykoron nyíregyházi színekben focizó játékos (Baksa Zoltán, Félegyházi Viktor, Katona György, Kovács Gergő, Markovics Gábor, Sánta Tibor, Sipos Tamás, Ur László és Varga Krisztián) szerepel. Az edző a nyíregyházi Fogarasi Zoltán. A két együttes őszi, cigándi meccsét a Szpari nyerte 2–1-re Zoran Kosztics és Pölöskey Péter góljaival.

Méltó búcsút Pali bácsitól

– Megnéztem a cigándiak hazai mérkőzését, és bár vereséget szenvedtek, megerősítette bennem, hogy egy remek csapat lesz az ellenfelünk. Minden bizonnyal szeretnék majd bebizonyítani, hogy nem véletlenül tagjai az élmezőnynek. Természetesen a három pontot szeretnénk itthon tartani, mégpedig több okból. Először is bajnoki címet akarunk, ezzel együtt feljutni a második vonalba. Aztán szeretnénk hazai pályán méltón búcsúzni Szálkai Pali bácsitól. És persze mint mindig, most is szeretnék örömet szerezni lelkes szurkolóinknak, mégpedig látványos játékkal. Úgy vélem, a cigándiak ehhez megfelelő partnerek lehetnek – vélekedett Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Csorba Szabolcsra és Szécsi Márkra a szezonban már aligha számíthat Mátyus János. Luis Ramos játéka kérdéses, Igor Zofcák eltiltása viszont letelt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!