Sport

2016.04.19. 09:09

Vereséggel kezdte a Nyírgyulaj a felsőházi rájátszást

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vereséggel nyitott a felsőházi rájátszásban a Nyírgyulaj, de nagy baj már nem érheti.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vereséggel nyitott a felsőházi rájátszásban a Nyírgyulaj, de nagy baj már nem érheti.

Megkezdődött a felsőházi rájátszás a futsal élvonalban. Mégpedig a Nyírgyulaj aktív közreműködésével. Ami nagy szó, hisz egy éve még az is illúziónak tűnt, hogy a nyírségiek valaha az NB I-ben szerepelnek majd... Ehhez képest újoncként – mindjárt első nekifutásra – a legjobb hat közé verekedte magát az alapszakaszban, azaz a sportág honi elitjével viaskodhat az idény végső fázisában. Ami nyilván hálás feladat, sokkal inkább, mint a kiesés megúszásért hadakozni az alsóházi csatározás során.

Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy a Lovas Norbert irányította legénységnek – az erőviszonyok miatt – nem sok sikerélményben lesz része a folytatásban, így egyáltalán nem meglepetés, hogy a dobogóra is esélyes dunaújvárosiakkal szemben alulmaradt. De hát minden rosszban van valami jó, jelesül ennél komolyabb probléma ne legyen!

Szintén vereséggel zárta aktuális fellépését az NB II-ben érdekelt Nyíregyházi Ezüstcsikók együttese, amelyet a Kastélydombi SE múlt felül – Üllőn. A megyeszékhelyeik továbbra is tizenegyedik helyen tanyáznak, míg a 22. fordulóra rendelt meccsét korábban lejátszó és megnyerő csengeriek őrzik harmadik pozíciójukat a tabellán.

KM-KT

Futsal

NB I., felsőházi rájátszás, 1. forduló

Nyírgyulaj KSE–Dunaferr 1–5 (0–2)

Nyírbátor, 300 néző, v.: Szabó F., Takács I.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Siska G., Varga D., Nagy I. Csere: Faragó L., Lovas N., Kovács I., Tóth B., Fekete G., Kriston D., Végső Zs. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Siska G,, illetve Ivacs G. 2, Varga Cs., Aradi Cs., Horváth N.

További eredmények: Rába ETO–Haladás 7–4, Berettyóújfalu–Futsal Veszprém 3–2

Az állás: 1. Rába ETO 10 pont (7 pontot hozott magával az alapszakaszból), 2. Berettyóújfalu 7 (4), 3. Dunaferr 6 (3), 4. Haladás 5 (5), 5. Veszprém 2 (2), 6. Nyírgyulaj 1 (1)

NB II., Keleti csoport, 22. forduló

Kastélydombi SE–Nyíregyházi Ezüstcsikók 7–4 (3–2)

Üllő, 20 néző, v.: Moldván I., Leél-Őssy.

Ezüstcsikók: Tóth N. – Gergely B., Balogh Gy., Lukács B., Kristófi S. Csere: Orosz D., Kiss T. Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Kiss T., Gergely B., Kristófi S.

Korábban játszották: Csenger Futsal–Gyöngyös 9–8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!