Sport

2016.05.26. 15:54

A brazil világbajnok kezdőrúgásával indul a Szpari meccs

Nyíregyháza - A legjobb balszélsőnek választott világbajnok brazil focista június elején látogat Nyír­egyházára.

Nyíregyháza - A legjobb balszélsőnek választott világbajnok brazil focista június elején látogat Nyír­egyházára.

Úgy volt, hogy már tavaly eljön. Aztán nem jött, most viszont biztosan, hiszen a Nyíregyháza Spartacus FC vezetősége megállapodott Edú menedzserével, Joe Borbéllyal, így a legendás játékos június 3–7. között

exkluzív látogatásra érkezik megyeszékhelyünkre a Nyíregyháza Spartacus vendégeként – adta hírül a klub honlapja.

Bemutatóedzés gyerekeknek

Többek között aktív részese lesz a június 5-ei Szpari–Hatvan mérkőzésnek, ő végzi majd el a kezdőrúgást. Nyíregyházi programja zsúfolt, autogramot oszt majd a szurkolóknak, bemutatóedzést tart a gyerekeknek, és ellátogat a városházára is.

A 66 esztendős Jonas Eduardo Américo minden idők legfiatalabb játékosa, aki valaha is magára húzta hazája nemzeti mezét világbajnokságon. Szinte hihetetlen, de Edú az 1966-os angliai világbajnokságra mindössze tizenhat évesen utazott (pályára nem lépett) a világklasszisokkal teletűzdelt brazil csapattal.

Pelé legjobb barátja

Pelé a mai napig Edú legjobb barátja és egymás mellett tíz évig játszottak az FC Santosban. Edú a Santos színeiben összesen 183 gólt lőtt, bajnoki címeket és brazil kupagyőzelmeket szerzett, illetve klubvilágbajnok lett. Pályafutása során játszott még a Corinthians Sao Paulo, az FC Monterrey Mexico és a New York Cosmos együttesiben. Három világbajnokságon lépett pályára: 1966 (Anglia), 1970 (Mexikó, világbajnok lett), 1974 (Németország). A brazil válogatottban ötvenegyszer játszott és tizenkét gólt szerzett.

Háromszor szerepelt a világválogatottban és 2000-ben Párizsban kihirdették minden idők legjobb balszélsőjének.

Edú jelenleg is aktívan focizik és gálamérkőzéseken szerepel a Brasil Masters All Star csapattal, amelynek general menedzsere szintén Joe Borbély, aki a múltban Pelét is menedzselte.

Az edzőcsoport tagja

Mindezek mellett Edú a fiatal tehetségek felfedezésével is foglalkozik, szakértő a Brasil Sport Tv-nél, és óriási megtiszteltetésként még a brazil válogatott szűkkörű edzői csoportjának is a tagja, Carlos Dunga mellett.

KM

Edú nyíregyházi programjának tervezete

Június 3., péntek. 13.50: Érkezés Ferihegyre, 14.30 – 17.30: Utazás Nyíregyházára

Június 4., szombat. 10–12: Bemutató foglalkozások, Örökösföld

Június 5, vasárnap. 15.30: Stadion előtti parkoló, dedikálás, fényképezkedés, 18: Nyíregyháza Spartacus-Hatvan bajnoki mérkőzés, 20–21: Bajnokavató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!