Sport

2016.05.11. 18:00

Hogyan telik majd meg a Buszacsa?

Nyíregyháza - A felújított létesítményben egyetlen csapat szerepel majd élvonalbeliként.

Nyíregyháza - A felújított létesítményben egyetlen csapat szerepel majd élvonalbeliként.

A Kósa Árpád tartotta sajtótájékoztatón tehát megtudtuk, hogy a férfi kosárlabdacsapatnál nem feltétlenül cél az azonnali visszajutás. A férfi kézilabdázók évek óta a másodosztályban szerepelnek, és az is elhangzott, az ő lehetőségeik sem lesznek olyanok, hogy célba vegyék az NB I-et, ráadásul a mezőny is roppant erős lesz.

Az újdonság varázsa

Az azonban az elmúlt években-évtizedekben kiderült, hogy nagyjából ennek a két csapatnak a nívós meccsei képesek arra, hogy megtöltsék a Bujtosi Szabadidő Csarnokot, amelyet a következő bajnoki évben újra birtokba vesznek a nyíregyházi csapatok. Élvonalbeliként egyedül a női röplabdázók…

– Bízom azért abban, hogy az új sportcsarnok varázsa miatt kezdetben biztosan nagyobb lesz a sportesemények látogatottsága, az egyes csapatok jó szereplése pedig benntarthatja a szurkolókat a létesítményben – adott hangot a reményének Kósa Árpád, a csarnokot is üzemeltető Sportcentrum ügyvezetője. – Az új Continental Arénában luxus körülmények között fogadja majd nem csupán a csapatokat, nézőket, de a nagy cégek képviselőit is. Őket kell egyre közelebb hozni az élsporthoz, hiszen belőlük lehetnek újabb támogatók.

Székek a lelátón

A csarnok felújítása újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a lelátóra a napokban felszerelték a székeket.

Rákérdeztünk arra is, amit hétfői számunkban, a kosárlabdacsapat kiesése kapcsán írtunk, hogy nem lett volna-e szerencsésebb a bajban lévő Kék Cápákat megerősíteni abból a pénzből, amelyet a női röplabdázók keretfrissítésére használtak fel. Kósa Árpád erre elmondta, a Sportcentrum csak a női röplabdacsapat üzemeltetője, a kosárlabdának nem, ezért főtulajdonosként beleszólása ilyen jellegű kérdésekbe sem lehetett.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!