Sport

2016.05.19. 10:29

Idehaza a Kelet az úr!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gerliczki Máté éppen születésnapján ünnepelhette a régió válogatott nagy sikerét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Gerliczki Máté éppen születésnapján ünnepelhette a régió válogatott nagy sikerét.

Megérte a gyűrődést.Olykor cudar körülmények között, télvíz idején, vagy éppen a szezon vége után, amikor már mindenki lógatta a lábát, tették a dolgukat a fiúk, no meg a szakmai stáb. De minden jó, ha jó a vége! A keleti országrészt képviselő együttes diadalmaskodott az amatőr régió válogatottak számára kiírt tornán: a Telkiben rendezett nagydöntőben felülmúlva a némileg esélyesebbnek tartott nyugati riválist. A fináléban három vecsési, illetve egy mádi futballistával megerősített, mindazonáltal többségében szabolcsi futballistákra támaszkodó, a Gerliczki Máté, Kiss Gábor páros irányította legénység így kiharcolta a jogot, hogy hazánkat képviselje az amatőr Európa-bajnoki selejtező alkalmával.

– Két éves munka érett be, bár tényleg nem volt egyszerű történet – mélyedt el a részletekben Gerliczki Máté. – Amikor még Barczi Róbert felkért a feladatra előbb kiestünk a tiszaújvárosi selejtezőben, veretlenül, rosszabb gólkülönbséggel szorultunk a második helyre. Mondhatni szerencsére, akkor nem rendeztek Európa-bajnokságot, ami végső célként lebegett a szemünk előtt. Kiss Gáborra pedig arról beszéltünk, hogy jó lenne megismételni elődeink, Feczkó Tamásék és Fogarasi Zoltánék bravúrját, akik kijutottak az Eb-re. Lehet, nagyképűnek hangzik, de biztos voltam a győzelemben, Hétfőn, a meccs napján volt a születésnapom, gondoltam, ez csak jól sülhet el. De sokkal inkább az a tudat vezérelt, hogy mennyit tettünk a sikerért, Hatezerszer hívtuk egymást Kiss Gabival, az utolsó kockáig mindent tudtunk az ellenfélről, A saját játékosaink képességével tisztában voltunk, szervezett keretet adtunk nekik, ők pedig kreativitásukat adták hozzá.

– Itt mondanám el, köszönet jár a teljes szabolcsi Igazgatóságnak, hogy megteremtette a tökéletes feltételeket, továbbá Nagy Enikő sportpszichológusnak, Kiss Gábornak kollégámnak és barátomnak, hasonlóképpen Kiss Tamásnak, Bekecs Sándor masszőrnek, Kvaka Árpád technikai vezetőnek, és nem utolsósorban Móré Károly buszsofőrnek, nélkülük soha nem sikerülhetett volna ez a hatalmas bravúr.

KM-KT

Bekecsék a becses tagok

A Gerliczki Máté, Kiss Gábor – időközben nagyon összeforrt – edzőpáros a Feczkó Tamás, Fogarasi Zoltán, ugyancsak nyíregyházi tréner duó nyomdokaiba lépett. Utóbbiak szintén veretes menetelést bemutatva, 2013-ban az olaszországi Európa-bajnokságra ,,vitték ki” a keleti csapatot. Azóta sok víz lefolyt a Dunán valami azonban nem változott,: a játékosok közül a jelenleg a Tiszakanyárt erősítő Jeddi Béla, valamint a mádi Szűcs Ádám tagja volt a bronzérmet szerzett csapatnak. No meg Bekecs Sándor masszőr, ők hárman jelentik a kapcsot a múlt és jelen között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!