Sport

2016.05.06. 12:02

Marso-Nyíregyháza - Elérkezett az igazság pillanata

Nyíregyháza - Egy meccs az élet, avagy a MAFC otthonában szombaton végleg eldől a Marso-Nyíregyháza sorsa az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban.

Nyíregyháza - Egy meccs az élet, avagy a MAFC otthonában szombaton végleg eldől a Marso-Nyíregyháza sorsa az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban.

Egy mérkőzésen múlik minden. Teljesen mindegy, hogy mi történt az alapszakasz 26, az alsóházi középszakasz hat és az osztályozó eddigi két mérkőzésén, a Marso-Nyíregyháza – no meg a MAFC – sorsa az utolsó, 35. fellépésen dől el. Hogy tudniillik bentmarad az élvonalban, vagy kiesik.

Utóbbi érzés egyik csapat számára sem ismeretlen a közelmúltból, illetve mégsem. Merthogy a nyíregyháziak 2014-ben, a fővárosiak tavaly vesztették el a Zalaegerszeg elleni osztályozót, aztán mégsem szálltak alá a másodosztályba, mert „mentőcsomagnak” jött, hogy az NB I B csoportban élen végzett Bonyhád nem indult el az élvonalban. Most ilyesfajta segítségre nem számíthatnak a csapatok, a Bonyhád már nincs versenyben az elődöntőnél tartó másodosztályban és a létszámemelést sem szavazták meg az illetékesek. Szóval tényleg úgy tűnik, aki a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen bukik, az végleg, vagy legalábbis egy évre elbukik.

– Ilyenkor sok csoda nem történik, a két meccs közötti időszakban az volt a legfontosabb, hogy frissek maradjanak a játékosok és persze némi meglepetéssel is készülünk, ahogy tettük azt a második összecsapáson is – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Meggyőződésem,hogy a meccset a lepattanóharc dönti el, ha azt nem veszítjük el olyan látványosan, mint az első összecsapáson, akkor nyerni fogunk. A múlt szombati meccsen is közel voltunk a MAFC-hoz, a teher ráadásul nem minket nyom majd, így a távolság méginkább eltűnhet a két csapat között. Ugyanolyan kemény és szoros mérkőzésre számítok, mint amilyen a szerdai volt. Remélem, az eredmény is ugyanaz lesz.

A jászberényi és a fővárosból érkezett szurkolók a legutóbbi két nyíregyházi meccsen remek hangulatot teremtettek, nos, a mindent eldöntő összecsapásra a Kék Cápák sem maradnak magukra, hiszen szurkolói különbusz indul Nyíregyházáról és a fővárosban élő szabolcsi kötődésű kosárlabdakedvelők is csatlakoznak hozzájuk. Bízva abban, hogy a végén együtt ünnepelhetik meg a bentmaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!