Sport

2016.05.09. 17:25

Marso-Nyíregyháza - Nem lehet porciózni a felelősséget

Nyíregyháza - Interjú Sitku Ernővel, a Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabda-csapatának szakmai igazgatójával.

Nyíregyháza - Interjú Sitku Ernővel, a Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabda-csapatának szakmai igazgatójával.

Egyetlen meccsen múlott minden, ráadásul a fővárosban. Azok után, hogy a bajnokságban a korábbi tizenhét idegenbeli fellépésen egy győzelmet sikerült szerezni, elvárható volt a csapattól, hogy éppen a MAFC otthonában rakja rendbe a szezonját?

Sitku Ernő: – Nagy feladat volt, ez kétségtelen, de elvárható lett volna. Sokkal jobban kellett volna koncentrálni, nemcsak ezen a meccsen, hanem a korábbiakon is. Sajnos, nem sikerült nyernünk, és ez megpecsételte a sorsunkat.

A közvetlenül a meccs után feltett kérdésre, hogy miért jutottak el idáig, azt felelte, még korai erre válaszolni. Kettőt aludva rá?

Sitku Ernő: – Még mindig korai, de tény elég nehéz és viszontagságos évünk volt. Meg fogjuk keresni az okokat.

És ha ki lehet porciózni, hogy mekkora a felelőssége a kiesésben a szakmai igazgatónak, a játékosoknak, a vezetőségnek és a körülményeknek, akkor hány százalék jutna egy-egy szereplőre?

Sitku Ernő: – Nem szeretném ezt így kiporciózni, mindenkinek van benne felelőssége.

Nagyon komoly játékoskarrierrel a háta mögött immár másodjára éli át, hogy szakvezetőként, a pályán elért eredmények alapján kiesik a nyíregyházi csapattal. Nem dönti le ezzel azt a szobrot, amit felépített magának?

Sitku Ernő: – Nem igazán érdekel ez. Ha valaki ez alapján ítél meg, vagy ez alapján ítéli meg a játékoskarrieremet, azzal nem igazán szeretnék foglalkozni. Azt tudom, hogy én mit raktam ebbe az egészbe, mennyit dolgoztam a csapatért, hogy mások mit gondolnak, az most nem foglalkoztat. Ugyanakkor sajnálom, hogy ezt kell mondanom. Játékosként is megszokhattam, hogy amikor jól ment a játék, nagyon sok barátom volt, amikor gyengébben, akkor ezek a barátok eltűntek.

A teljes interjú elolvasható a Kelet-Magyarország május 10-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!