Sport

2016.05.22. 20:11

Remek szereplés az olaszországi Eb-n

Nyíregyháza - Veres Amarilla három versenyszámban indult és – friss kézsérülése ellenére – hatalmasat küzdve ezüstérmet nyert női kard egyéniben, miként a magyar női párbajtőrcsapat tagjaként az olaszországi kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon!

Nyíregyháza - Veres Amarilla három versenyszámban indult és – friss kézsérülése ellenére – hatalmasat küzdve ezüstérmet nyert női kard egyéniben, miként a magyar női párbajtőrcsapat tagjaként az olaszországi kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon! Az ugyancsak a nyíregyházi színeket képviselő Tarjányi István négy versenyszámban erősítette a válogatottat. A férfi kard-, akárcsak párbajtőrcsapat tagjaként egyaránt a hatodik helyen végzett. Egyéniben kardban kilencedik, párbajtőrben a tizenegyedik helyen helyen zárt.

– Amarilla kézgipszét az EB-re indulást megelőző napon vették le. Ettől függetlenül fel sem merült benne, hogy akár egy versenyszámban is vissza lépjen. Minden nap fagyasztottuk a kezét, hogy tudja fogni a fegyvert. Küzdeni tudása a körülmények ellenére példaértékű bárki számára. István stabil tagja a férfi válogatottnak. Alig több mint két éve kezdett vívni és ennyi idő alatt szorgalmával ilyen messzire el tudott jutni. Mindkét versenyző egész éves teljesítménye önmagáért beszél – nyilatkozta tanítványai teljesítményéről Pákey Béla, az NYVSC edzője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!