Sport

2016.05.06. 09:31

Tizenegy férfinak kell pályára lépni. Ha nem így történik, „mészárlás” lesz a vége

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A bajnokesélyes Ibrány kezére játszik, hogy az üldözőkre kőkemény feladatok várnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A bajnokesélyes Ibrány kezére játszik, hogy az üldözőkre kőkemény feladatok várnak.

Noha láttunk már nagy pofára eséseket a magyar futballban, totális katasztrófának kellene bekövetkezni, hogy az Ibrány elszúrja ezt a bajnokságot. A megyei első osztályú egylet immár nyolc ponttal lógott meg a táblázaton második Nagyecseddel szemben, ami öt fordulóval a záróra előtt lelombozhatja a riválisokat.

Felvillanyozhatja viszont az éllovast, kiváltképp, hogy hazai fellépése következik a Tiszakanyár ellen. Márpedig Ibrányba nem győzni járnak a vendégek, speciel tavasszal mindenki elvérzett ott. Így marad a tusakodás az érmekért.

Az ecsedieknek konkrétan Mándokon lesz jelenésük. A házigazdaként két hosszú év után elbukó (a Tiszavasvári volt a ,,tettes”..) szatmáriak számára nem csupán a beharangozott kettős fronthatás miatt főhet a fejük, ez bizony ,,meleg meccsnek,, ígérkezik. Pláne, hogy a mándokiak úgy hasaltak el legutóbb Nyírgyulajban, hogy a kilencvenedik percben még vezettek Nyírgyulajban! Keserű pirulát nyelettek le tehát velük, így alighanem minden porcikájukkal arra vágynak, hogy megédesítsék maguknak a folytatást.

Az emlegetett, harmadik helyen nyomuló Gyulajnak is kijut a jóból. Ahhoz a Baktalórántházához megy, amely egy ötöst hintett Tiszakanyáron. Ráadásul Illésék szekere egyébként is nagyon fut idén: az alaposan eltolt ősz után lassan, de biztosan araszolnak előre a tabellán. Mivel mindkét dobogós csapatra rázós feladat vár, mindez esélyt teremt a Sényő, Szakoly párosnak, hogy ,,bekavarjon” a legjobbak csatájába. Amire jó sansz mutatkozik, elvégre egyaránt kiesőjelöltet fogadnak.

Éppen ebben, mármint a vetélytársak újabb bukfencében bízik nyilván a Nagyhalász. A tavalyi siralomház, a gyatra szereplés hatására csaknem élve eltemetett gárda ebben az esztendőben tizennyolc pontot (!) kaszált, a bennmaradásról mostantól nem csupán álmodozó csapat a nagy ecsedi bravúrtól feldobott Tiszavasvárival vívhat jó kis csörtét.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 26. forduló (kezdés: 17 ifi: 15)

Szombat

Baktalórántháza (9.)–Nyírgyulaj (3.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A hét végén is érdekes mérkőzés elé nézünk, a jó erőkből álló Nyírgyulaj látogat hozzánk. A bajnokság végén már érezhetők a negatív hatások, de mindenképpen a legutóbb Tiszakanyáron tapasztalt fegyelmezett, és kreatív játékot várom.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az elmúlt években rendszerint gólgazdag, közönségszórakoztató meccseket játszottunk a Baktával – váltakozó sikerrel. Azt gondolom, most sem lesz másként.

Tiszavasvári (11.)–Nagyhalász (13.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A tavasszal jó formát mutató Nagyhalász ellen hazai pályán győzni szeretnénk, az utóbbi hetek teljesítménye erre feljogosít minket.

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – A Tiszavasvárinak játékoskerete alapján jobb helyen kellene állni a tabellán. A másik dolog, amely együttes Nagyecseden nyerni tud, mindez sokat elárul erejéről. Ugyanakkor kis megtorpanást tapasztaltam saját csapatomnál, mindenesetre a pontszerzés érdekében lépünk pályára, mert minden apró sikerre szükségünk van.

Tuzsér (6.)–Szatmár Unió FC (10.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Hasznosan töltöttük az elmúlt hetet. Az Uniót fiatal, tehetséges játékosok alkotják, nagyon meg kell küzdenünk a három pont megszerzéséért.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Ahhoz, hogy kozmetikázzunk az egyébként nem túl fényes idegenbeli mérlegünkön, Tuzséron tizenegy férfinak kell pályára lépni. Ha nem így történik, „mészárlás” lesz a vége... Bár erre gondolni sem merünk.

Vasárnap

Szakoly (5.)–Gyulaháza (14.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Tudjuk, hogy a Gyulaházának nagy szüksége van a három pontra, de mi azért lépünk pályára, hogy ebben megakadályozzuk.

Bardi Béla, gyulaházi egyesületi elnök: – Az esélytelenek nyugalmával készülünk a mérkőzésre, célunk a tisztes helytállás.

Ibrány (1.)–Tiszakanyár (12.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A Kemecsén szerzett három pontunk akkor lesz még értékesebb, ha a Kanyárt is sikerül legyőznünk.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Próbáltuk rendezni a sorainkat, hogy ez mennyire sikerült – a hét végén kiderül.

Mándok (8.)–Nagyecsed (2.)

Matyi András, mándoki edző: – A Nyírgyulajban „szerzett” nulla pont nagyon sokba került nekünk... Két eltiltott és egy sérült játékost kell nélkülöznünk az Ecsed ellen. Ettől függetlenül győzni szeretnénk a kiváló vendégekkel szemben.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A múlt heti botlásunk után kénytelenek vagyunk úgy utazni Mándokra, tisztelve, persze a hazaiakat, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Sényő-Carnifex (4.)–Kemecse (15.)

Ember Roland, sényői edző: –Komolyan fogjuk venni a mérkőzést, már csak azért is, mert a bajnokság hajrájához közeledve minden megszerzett, illetve elvesztett pontnak nagy jelentősége van. Tisztelve az ellenfelet célunk elérése érdekében győznünk kell.

Resán Attila, kemecsei szakosztályvezető: – Nehéz meccsre számítunk, de készülünk.

Szabadnapos: Mátészalkai MTK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!