Sport

2016.05.21. 13:56

Válogatott eseménnyel nyit az új aréna!

Nyíregyháza - A labdarúgó Európa-bajnokságra, a magyar-osztrák meccsre is lehet jegyet nyerni a röplabdatorna során.

Nyíregyháza - A labdarúgó Európa-bajnokságra, a magyar-osztrák meccsre is lehet jegyet nyerni a röplabdatorna során.

A címvédő magyar női röplabda válogatott június 3-án kezdi meg szereplését az Európa Ligában. Mégpedig Nyíregyházán, a felújított bujtosi csarnokban. Az időközben a Continental Aréna névre keresztelt létesítménynek ez lesz a nyitórendezvénye, a házigazdák pedig igyekeznek ennek megfelelő körítésről gondoskodni. A belga Jan De Brandt szövetségi kapitány által irányított együttes pénteken Szlovénia ellen indítja menetelését, másnap a görögökkel csatázik, míg háromnapos esemény utolsó felvonásaként Románia ellen lép pályára. Utóbbi két mérkőzésen, tehát szombaton és vasárnap értékes nyereményeket sorsolnak ki a belépőt váltó szurkolók között.

Hogy mennyire értékeseket? Nos, erről csak annyit: a záróakkordot jelentő, románokkal esedékes összecsapás közben két jegy talál majd gazdára, amelyek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság magyar-osztrák meccsére érvényesek (az online jegyvásárlása itt van lehetőség)!

Az M4Sport televízió a nyíregyházi Európa Liga fordulóból egy mérkőzést élőben (a románok elleni ütközetet...), kettőt pedig felvételről sugároz.

– Az új sportcsarnok a korábbinál sokkal jobb szolgáltatást, nem utolsósorban nagy élményt nyújt a szurkolóknak – taglalta Kósa Árpád, a csarnokot is üzemeltető Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – Arról nem beszélve, a jövőben olyan események megrendezésére nyílik lehetőség, amelyekre az elmúlt időszakban nem voltak adottak a feltételek. Erre utal, hogy a hivatalos nevében is benne van, Continental Aréna sport és rendezvénycsarnok. Már most felhívom mindenki figyelmét, mivel forgókapus beléptető rendszer kezdi meg működését az Európa Liga mérkőzések során, több időt vesz igénybe a bejutás, tehát érdemes ezzel is kalkulálni, időben érkezni a helyszínre.

Ami pedig a lényeget illeti: a küzdelemsorozatot három csoportban írták ki, és az első helyezett csapatok biztosan kvalifikálják magukat az elődöntőbe, illetve a három csoport legjobb második helyezettje ugyancsak a legjobb négy között folytathatja. A mieinkre a nyíregyházi torna mellett még egy kör vár, a második forduló házigazdája a görögországi Megalapolisz lesz.

- KM-KT -

A program

Röplabda Európa Liga, női, nyíregyházi csoportkör

Június 3., péntek: Görögország–Románia, 16, Magyarország–Szlovénia, 18.30

Szombat: Szlovénia–Románia, 16, Magyarország–Görögország, 18.30

Vasárnap: Görögország–Szlovénia, 17.30, Magyarország–Románia, 20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!