Sport

2016.06.14. 17:21

Az ibrányiak reményeiből semmi nem vált valóra

Ibrány - Az ibrányiakat a háromgólos hátrány mellett sérülések sújtják a korrekt kaposváriak elleni párharc során.

Ibrány - Az ibrányiakat a háromgólos hátrány mellett sérülések sújtják a korrekt kaposváriak elleni párharc során.

Az ibrányiak három dolgot szerettek volna megúszni az NB III-ba jutásért kiírt osztályozó előtt. El akarták kerülni a Kaposvárt, sérülések nélkül túlélni a dunántúli túrát, no meg minél kedvezőbb eredményt kicsikarni a hazai visszavágóra.

Nos, bármilyen szomorú, minden balul sült el számukra, reményeikből semmi nem vált valóra. Előbb ugyebár kifogták a somogyi riválist, majd a megyei első osztályú bajnokcsapatok párharcában 3–0-ra elbukták az idegenbeli fellépést, Bodó Gábor és Csáki József pedig kidőlt a találkozóról. Ez aztán a hatalmas balszerencse.

– Az eredmény alapján mondhatni, semmi meglepő nem történt – fogalmazott Gerliczki Máté, az Ibrány szakvezetője. – Egy nagyon jó megye egyes bajnokcsapatot sorsolták össze egy olyan együttessel, amely már most kiemelkedő szereplésre lenne képes az NB III-ban is. Azért tegyük hozzá, két védőnk a kórházban kötött ki: Bodó Gábor a lábfejére, Csáki József a boka fölött kapott rúgást. Tapasztalhattuk, hogy magasabb osztályban így ütköznek a játékosok, annak olykor nyoma van.

Továbbá, heti négy edzés a különbség a két csapat között: mi háromszor, ők hétszer gyakorolnak, ez hatalmas különbség. Ehhez párosult, hogy azok a futballistáink, akik a saját szintjükön jónak számítanak, szombaton eltörpültek az ellenfél mellett.

A történtek dacára egy sportember soha nem adja fel és nem is teheti meg, ennek szellemében készülünk a visszavágóra. Persze minimálisra csökkent az esélyünk, de nagyon keményen fogunk harcolni.

Gerliczki Máté kitért a körülményekre is.

– Példaértékű volt, ahogy fogadtak minket, rendkívül korrekten viselkedtek velünk a kaposváriak. Ízelítőt kaptunk abból, milyen amikor profi módon kezelik ellenfelet: nem ellenségként tekintettek ránk, sőt nagy tisztelettel bántak velünk.

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!