Sport

2016.06.03. 09:15

"Ide Mourinho tudása is kevés lenne"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A bajnoki cím és az ezüst sorsa eldőlt, de a dobogóra még négy csapat pályázik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A bajnoki cím és az ezüst sorsa eldőlt, de a dobogóra még négy csapat pályázik.

Na ez, megvan! Az ibrányiak szerdán este kirúghattak a hámból - megnyerték a megyei első osztályú bajnokságot. A Nyírgyulajban aratott sikerrel elvégezték a munka dandárját, mindazonáltal még közel sem engedhetik el magukat. Ahogy kihörpintették a pezsgősüvegeket, ezzel az erővel máris melegíthetnek az NB III-ba jutásért kiírt osztályozóra, vagyis a vizsgafeladat. Az ellenfél egyelőre ismeretlen, de az borítékolható: meg kell szenvedni a feljutásért. A vasárnapi zárókör viszont még lazának ígérkezik, a szezon hajrájára a totális szétesés jeleit mutató, létszámban alaposan megfogyatkozott Mándokkal szemben egyébként is tét nélküli összecsapást vív a Gerliczki-legénység.

Akárhogy is fáj, hétközi vereségükkel a gyulajiaknak is alighanem befellegzett. Mármint, ami az éremszerzési reményeket illeti. Egy medál már eleve foglalt, az ezüstöt a Nagyecsed kaparintotta meg, a bronzra a Sényő-Carnifex, Szakoly duó hajt a legnagyobb eséllyel. Mindkét – azonos pontszámmal álló – egylet otthon játszik: a Sényő gólkülönbsége viszont annyival jobb, hogy győzelem esetén egészen bizonyosan a dobogón zár. Elképzelhető, persze az a faramuci, momentán nehezen hihető szituáció, hogy a Sényő, Szakoly, Gyulaj trió egyaránt elhasal, akkor pedig a hatodik Tuzsér előrerukkolhat – egészen a harmadik pozícióba.

Nem mindenhol tartanak vidám vasárnapot... Miként azt idejekorán megszellőztették az illetékesek, kardinális változások lesznek Tiszakanyárban. Olyannyira, hogy az egyébként a kiesést simán megúszott egyesület önként, még ha nem is dalolva alászáll a megye kettőbe. Magyarán véget ér egy hosszú fejezet, a három éve még az NB III-ban jegyzett Koskovits-brigád tagjai közül gyaníthatóan senki, legfeljebb néhányan maradnak hírmondónak – a többség kénytelen új csapatot keresni....

„Odalent” is akadnak még kérdőjelek. Ami fix: a tragikus őszt követően poraiból feltámadt Nagyhalász megkapaszkodása garantált, míg a Gyulaháza sorsa nagyban függ attól, hogy a bajnok Ibrány feljebb lép-e az NB III-ba... A Tiszalök kiszállása miatt sereghajtó pozícióban ragadt Kemecse jövője viszont korántsem kristálytiszta (a Tiszakanyár bejelentett búcsúja ugyanis alaposan összekuszálhatja a szálakat...), mindazonáltal a vezetőség nem várja ölbe tett kézzel a fejleményeket. Mert lehet eső, lehet sár, annyi bizonyos: a következő évadban Borza László lesz a csapat edzője!.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 30. forduló (kezdés: 17 ifi: 15)

Vasárnap

Szakoly (4.)–Nagyecsed (2.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – A dobogón végző csapatot mindig nagy kihívás fogadni, de úgy gondolom, az utolsó meccsen a fiúk megmutatják, nem véletlenül állunk ott, ahol.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A célt teljesítettük, minden elismerésem a srácoké! Remélem, az utolsó meccsre még maradt bennünk annyi, hogy folytassuk jó szériánkat.

Sényő-Carnifex (3.)–Tiszavasvári (9.)

Ember Roland, sényői edző: – Mindenekelőtt a múlt heti nagyecsedi vendéglátást köszönjük szépen Nyíregyházi Attilának és feleségének! Van miért visszavágnunk a Tiszavasvárinak, de nem szabad, hogy a revansvágy hajtson minket. Sokkal inkább az, hogy elérhető közelségben van a harmadik hely, amit nagyon szeretnénk megszerezni, csak úgy, mint a jövő heti kupagyőzelmet. Ezért mindkét hátralévő meccsünkön győzelemre fogunk játszani. Nagyon bízom a srácokban, remélem szépen tudjuk zárni a szezont.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az utolsó forduló következik a bajnokságban, ennek ellenére – a megyei kupadöntővel együtt – még két nagyon fontos mérkőzése van a Sényőnek, ezért motivált ellenfélre számítok. Számunkra a lényegi kérdések már régen eldőltek, és ez alapot kell, hogy szolgáltasson a nyugodt, felszabadult játékhoz.

Szatmár Unió FC (11.)–Gyulaháza (14.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Minden megteszünk annak érdekében, hogy a mellettünk mindvégig kiálló szurkolóknak örömet szerezzünk, az összes többi csak duma lenne részemről.

Bardi Béla, gyulaházi elnök: – Szeretnénk szépen búcsúzni ettől a bajnoki évadtól, pontot, esetleg pontokat remélek.

Ibrány (1.)–Mándok (10.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Néhányan azért már elmondhatjuk magunkról, hogy sokat megéltünk a futballban, de a szerdaihoz hasonlót még nem sikerült! Azt kívánom, hogy a vasárnapi mérkőzés sérülés és eltiltás nélkül fejeződjön be, hiszen az osztályozót is szeretnénk eredményesen megvívni. Természetesen szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat egy szép győzelemmel.

Matyi András, mándoki edző: – A bajnokság végére a létszámot tekintve teljesen elfogytunk, eltiltás miatt újabb két ember esett ki, azt gondolom, vasárnap Mourinho tudása is kevés lenne...

Tuzsér (6.)–Nyírgyulaj (5.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A Nyírgyulaj jó formában van, ráadásul jól bírja a kettős terhelést, mindemellett képzett játékosok alkotják a keretet. Ebben a szezonban ez lesz az utolsó meccs, amelyen illik nyerni – bárki legyen az ellenfél!

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Aludva egyet az Ibrány ellen történtekre még inkább úgy érzem, ez a meccs sokkal jobb teljesítményt nyújtó játékvezetői hármast érdemelt volna! Az utolsó bajnoki találkozón szeretnénk szépen búcsúzni, de most már meglehetősen kifacsart állapotban vagyunk, a feladat nehézségéről pedig csak annyit: Tuzséron eddig még gólt sem tudtunk szerezni.

Mátészalkai MTK (7.)–Tiszakanyár (12.)

Siska Attila, mátészalkai edző: – Van tétje az utolsó mérkőzésnek, nevezetesen az, hogy a hetedik helyet meg kell tartanunk. Minden játékosomtól elvárom, hogy széppé varázsolja a hazai búcsút.

Koskovits György tiszakanyári edző: – Legalapvetőbb célunkat, a biztos bennmaradást teljesítettük, de maradt hiányérzetünk is bőven. Köszönöm mindenkinek, aki a munkánk során támogatott és kitartott mellettünk! További sok sikert a kanyári focinak. Én még most is bízok a fiúkban.

Baktalórántháza (8.)–Nagyhalász (13.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Taktikus, labdabiztos csapatot fogadunk a hét végén, a kispadján egy rutinos, sokat megélt edzővel, akinek lelkesedését, és futballszeretetét csak irigyelni lehet. Remélem, csapatom hozza az utóbbi időben megszokott formáját, és győztesen hagyjuk el a pályát. Azért a vendégek sportszerű és kitartó szurkolótáborát is meg kell említenem, sok ilyen csoportra lenne szükség!

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Azt tudjuk, milyen csapathoz megyünk. Barátként érkezünk, úgy is szeretnénk távozni, de nem barátságos meccset akarunk játszani!

Szabadnapos: Kemecse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!