Sport

2016.06.16. 20:04

Mit tesz egy futballsiker?

Bemutatkoztunk. Mármint a labdarúgó-Európa-bajnokságon. … és nem találtattunk könnyűnek. Sőt, legyőztük az osztrákokat. Koncz Tibor írása.

Bemutatkoztunk. Mármint a labdarúgó-Európa-bajnokságon. … és nem találtattunk könnyűnek. Sőt, legyőztük az osztrákokat. Koncz Tibor írása.

Mindez már csak azért is nagy szó, mivel a jelenleginél (bocs, fiúk…) sokkal jobb magyar válogatottak is lebőgtek – speciel a világbajnokságokon. Elég csak a mexikói, máig megemészthetetlen, ruszkik elleni blamát felidézni. Hogy a többit ne is feszegessük. Akkor már a nyitómeccsen csúnyán felsültünk. Mondjuk a kontinenstornákon ez a veszély nem fenyegetett, elvégre az elmúlt negyvennégy évben csak messziről lestük a legjobbakat.

Most viszont egy csapásra kitört a futballőrület. A nyíregyházi belvárosban a sógoroknak rúgott első gól után megjött, leginkább a fiatalok hangja. A folytatásban pláne. Késő este már javában a portugálok gyürkőztek Izlanddal, de még ekkor is percenként zúgtak a szavalókórusok az utcán. Mi több, a hírek szerint spontán utcabál tört ki több helyen.

Momentán tényleg ünneprontás lenne a magyar foci problémáiról értekezni. Pedig… Mindenesetre az a tétel megdőlt, hogy az emberek elfordultak a játéktól. Csak egy kis sikerre vártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!