Sport

2016.06.01. 10:35

Sikerszám: távol és váltó

Nyíregyháza - Leveleki Bence és a vasvárisok stafétája szerzett aranyérmet a középiskolások atlétikai diákolimpiai döntőjében.

Nyíregyháza - Leveleki Bence és a vasvárisok stafétája szerzett aranyérmet a középiskolások atlétikai diákolimpiai döntőjében.

Zárt már sikeresebb diákolimpiát is a szabolcsi delegáció, de ismerve a konkurenciát, azt a két aranyérmet is meg kell becsülni, amit a megyebeli versenyzők szereztek a székesfehérvári V-VI. korcsoportos fináléban. Különösen, hogy mindkét elsőség remek eredménnyel, illetve emlékezetes versenyzéssel párosult.

– Remek napot fogtam ki, folyamatosan javult a teljesítményem, előbb hétszáznégy, aztán hétszázhét, harmadikra pedig az egyéni csúcsot jelentő hétszázhúsz centit ugrottam – mondta az V. korcsoport távolugró-viadalán aranyérmes krúdys diák, Leveleki Bence. – Kis szépséghiba, hogy utóbbi kísérletemnél a megengedettnél nagyobb volt a hátszél, így hivatalos eredménynek nem könyvelhető el. A folytatásban még nagyobbak ugrottam, ám sajnos hangyányival rendre beléptem. Immár távolugrásban is megvan a szintem a nyári ifjúsági Európa-bajnokságra, meglátjuk majd, hogy a hármasugrást, vagy ezt a versenyszámot helyezzük-e előtérbe.

A másik elsőséget a vasvárisok fiú 4x400 méteres váltója szerezte meg, így a hagyományokhoz hűen nyíregyházi gimnázium ebben az évben sem maradt aranyérem nélkül.

– Emlékezetes nagy versenyt hozott a váltó, a fiúk fokozatosan jöttek felfelé, mígnem befutó emberünk, Szabó Kristóf behozta a csapatot az első helyre – mesélte Szalka Géza edző. – Persze, a többiek is nagyot teljesítettek, de az egyéni verseny harmadik helyezettjeként Kristófon nagy volt a teher, és ezt elbírta. A rövidebbik távon nem volt szerencsénk, mert a mellettünk lévő pályán bukott az egyik futó, és őt ki kellett kerülni, így az éremesélyes stafétánk csak az ötödik lett, a lányoknál pedig sajnos nem ment körbe a bot.

A bajnoki címek, és a tanár úr által említett Szabó Kristóf-bronz mellett még két szabolcsi érem született, mindkettő az V. korcsoportban: a kossuthos Pazonyi Réka száz méteren, míg a vasváris Zsiga Kinga diszkoszvetésben lett második. És persze a dobogóról épphogy lemaradók valamint a döntős helyezések is megbecsülendőek.

Hiszen a konkurencia nem kicsi...

A teljes eredménylista elolvasható a Kelet-Magyarország június 2-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!