Sport

2016.07.30. 15:43

Megint Marcsenko és megint az elődöntő

Segovia - Nagy baj nem történik, ha Fucsovics Márton minden versenyén eljut ebbe a fázisba.

Segovia - Nagy baj nem történik, ha Fucsovics Márton minden versenyén eljut ebbe a fázisba.

Sziesztázós nép a spanyol, vagyis a nyári forró déli órákat inkább munka nélkül, a hűvösben töltik. Ehhez képest a segoviai ATP-challengertorna (kemény pálya, 64 ezer euró összdíjazás) első elődöntőjét délre írták ki, ekkor játszott a nyolcadik helyen kiemelt Fucsovics Márton (167.) a viadalon harmadikként jegyzett ukrán Ilija Marcsenkóval (72.).

Mondhatni, hogy a meleg mindkettőjüknek meleg, csakhogy Marci pénteken estébe nyúló két és fél órás meccset nyert meg a negyeddöntőben, az előtte fellépő Marcsenko így pihentebben játszhatott – és ugyanez volt a helyzet egy héttel korábban az olaszországi Recanatiban, ahol ugyancsak fináléba kerülésért kerültek egymással szemben.

Akkor 6:3, 6:2-re nyert Marcsenko, most 6:3, 6:4-re. Az eredmény arra utal, hogy szorosabb volt a parti, a mérkőzés képe pedig főleg. Az első szett azért ment el, mert Marci az elején a helyét kereste, a megszerzett brékelőny révén az ukrán el is vitte a játszmát.

A nyíregyházi teniszező teljesítménye azonban javulni kezdett, jöttek az első szervák és az ászok, a második játszma elején ő irányított. Egészen 2:2-ig, amikor elvesztette adogatójátékát, igaz, első bréklabdáját kihasználva nyomban egyenlített, majd vezetett is 4:3-ra. Aztán 4:4-nél megint brékelt Marcsenko, aki a meccsért adogatott, de Marcinak ekkor négy bréklabdája is volt. Ám sem 15:40-ről, sem pedig a megszerzett előnyök után nem tudta megnyerni a következő labdamenetet az első szerváját 200 km/órás sebesség felett beütő Marcsenkóval szemben, aki az első meccslabdáját értékesítette.

Így aztán Fucsovics Márton számára megint Marcsenko és megint az elődöntő jelentette a végállomást, de ahogy legutóbb is írtuk: ha egy versenyen mindig eljut a hétvégi meccsekig, akkor nagy baj nem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!