Sport

2016.07.01. 17:45

Sakkolimpia - Lékó Péter nem tagja a keretnek

Budapest - Lékó Péter nem tagja a szeptemberi, azerbajdzsáni sakkolimpián résztvevő magyar válogatott keretének, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra.

Budapest - Lékó Péter nem tagja a szeptemberi, azerbajdzsáni sakkolimpián résztvevő magyar válogatott keretének, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra.

A magyar szövetség (MSSZ) honlapjának beszámolója szerint Polgár Judit, a magyar férfiválogatott kapitánya a Rapport Richárd, Almási Zoltán, Balogh Csaba, Berkes Ferenc, Gledura Benjámin összeállítású csapatot nevezte a szeptember 1. és 14. között Bakuban sorra kerülő versenyre.

Polgár sajnálattal vette tudomásul, hogy Lékó Péterrel nem számolhat. "Pétert személyesen és szakmailag is nagyra becsülöm: játékosként és kapitányként is sok eredményt értünk el közösen. Sajnálom, hogy a bakui versenyen nem tud részt venni - ugyanakkor ezzel lehetőséget teremt egy rendkívül tehetséges, fiatal csapat bemutatkozására. A keret tagjainak meggyőző teljesítménye okot ad a bizakodásra a jó szereplést illetően" - nyilatkozta.

Két évvel ezelőtt, a norvégiai Tromsöben rendezett sakkolimpián Polgár Judit még játékosként vett részt a férfiválogatott tagjaként, és a csapat ezüstérmet szerzett. Szövetségi kapitányként az izlandi Európa-bajnokságon mutatkozott be, ahol bronzérmet nyert az együttes.

Papp Gábor, a női válogatott kapitánya a Hoang Thanh Trang, Gara Anita, Gara Tícia, Vajda Szidónia, Papp Petra összetételű csapatnak szavazott bizalmat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!