Sport

2016.07.26. 08:43

Tizenegyeseket is tudni kell rúgni

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tiszavasvári, Nagyecsed és a Jánkmajtis Old Boys sikerével zárultak a hét végi emléktornák.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tiszavasvári, Nagyecsed és a Jánkmajtis Old Boys sikerével zárultak a hét végi emléktornák.

A 11. Bohács Sándor-emléktornának adott otthont Tiszavasvári. Az előző évektől eltérően ezúttal speciális volt a meghívott együttesek névsora: az állandóságot képviselő Rakamaz, és természetesen a házigazda legénység mellett a a Hajdúnánás, illetve a Szerencs lépett pályára. Az egykori kitűnő futballista korábbi egyesületei közül a Tiszalök megszűnt, míg Ibrányban – a szervezés időszakában – még csak formálódott a megye egyes bajnoki címet szerzett, majd a sok távozó miatt csaknem teljesen átalakuló csapat... A Vasvári mindkét ellenfelével szemben jobbnak bizonyult, a látványos fináléban a Rakamazt múlta felül.

Immár meghatározó rendezvény a nyári felkészülési időszakban a fehérgyarmati Ujj János-emléktorna. A hazai szimpatizánsok annak örülhettek, hogy kifejezetten teljesítménnyel rukkolt elő az új játékosokkal kiegészült megyei első osztályú csapat, miközben a bajnoki rivális Nagyecsed, két döntetlennel „szállította” a tornagyőzelmet, mindannyiszor tizenegyespárbajban legyűrve ellenfelét.

Első alkalommal rendezték meg Jánkmajtison a Buga-Szabó Norbert-emléktornát, amelyen a Székelyföldről érkezett testvértelepülés együttese, a Gyergyótölgye is megmutatta magát. A győztesnek járó serleget a nap végén, kisebb meglepetésre – az egy-két vendégjátékossal megerősített, erre az eseményre tiszteletből ismét összeálló, a 2005/06-os szezonban szerepelt futballistákra épülő – Jánkmajtis Old Boys csapatának a tagjai emelhették magasba.

KM

Bohács Sándor-emléktorna, Tiszavasvári

Rakamaz–Hajdúnánás 3–0, Tiszavasvári–Szerencs 5–0

3. helyért: Hajdúnánás–Szerencs 1–1, tizenegyesekkel: 5–3

Döntő: Tiszavasvári–Rakamaz 4–3

Különdíj. A torna gólkirálya: Lukács Bence (Rakamaz, 3 góllal).

Ujj Sándor-emléktorna, Fehérgyarmat

Nagyecsed–Tarpa 3–3, tizenegyesekkel: 8–7, Fehérgyarmat–Cellspan-Balkány 3–2

A 3. helyért: Tarpa–Balkány 4–3

Döntő: Fehérgyarmat–Nagyecsed 1–1, tizenegyesekkel: 2–4

Különdíjasok. A torna gólkirálya: Adrian Marinas Vasile (Nagyecsed, 3 góllal). Legjobb kapus: Makó Róbert (Nagyecsed). Legjobb mezőnyjátékos: Rozman Sándor (Tarpa). Legjobb hazai játékos: Petrohai Miklós.

I. Buga-Szabó Norbert-emléktorna, Jánkmajtis

A végeredmény: 1. Jánkmajtis Old Boys, 2. Gyergyótölgyes, 3. Túristvándi, 4. Jánkmajtis

Különdíjasok. A torna gólkirálya: Petre Costea (Jánkmajtis Old-Boys, 2 góllal). Legjobb kapus: Gödöllei Tamás (Túristvándi). Legjobb mezőnyjátékos: Tamás Róbert (Gyergyótölgyes)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!