Sport

2016.07.05. 13:02

Vannak távozók és persze érkezők a Szparinál

Nyíregyháza - Még várnak fiatalokat. Szerdán Aradon lép pályára a nyíregyházi csapat.

Nyíregyháza - Még várnak fiatalokat. Szerdán Aradon lép pályára a nyíregyházi csapat.

Pénteken este a homokban vitézkedett a Spartacus néhány játékosa, valamint Balogh László és Szabó Attila kapusedzők. A Hübner strandröpitornájának betétszámaként versengtek, végül az ötödik helyen zártak. Szombaton délelőtt a Tiszavasvári úti pályán vezényelte a felkészülés első teljes hetének zárását Mátyus János vezetőedző.

– A terveknek megfelelő munkát végeztük és közben figyeltük a keret leendő tagjait, illetve az új igazolásokat. Barna Szabolcs jól mozgott. Az lenne az ideális, ha mihamarabb összeállna a keret, és így folytathatnánk a munkát- summázott véleményt Mátyus János.

Nemcsak jönnek, mennek is a Szpariból. Az érkező oldalon a legnagyobb szenzáció Rudolf Gergely leigazolása. A távozók között több olyan focista van, akik szívesen maradtak volna Nyíregyházán, ám a külföldiszabály miatt a klub sok pénztől esett volna el.

Köszönik a légiósoknak

– Sajnos el kellett köszönnünk Ovszijenko Volodimirtől, Zoran Koszticstól, Igor Zofcaktól, Savo Rakovicstól, Luis Colonel Ramostól, Mohamadou Abdouramantól. Szerettünk volna szerződést hosszabbítani velük, hiszen hasznos tagjai volt a csapatnak, a szurkolók is szívükbe zárták őket. Köszönjük nekik azt, amit a klubért tettek, és sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz. Harsányi Zoltán továbbra is a csapattal edz. Ő felvidéki, de csak magyar állampolgársága van, ám nem minősül focimagyarnak, azaz utánpótláskorúként nem játszott magyarországi klubban. Bízunk a szövetség méltányosságban, és akkor Zoli maradhat. Nem hosszabbítottunk szerződést Szalai Vilmossal, Kapacina Kevinnel, Kovács Gergellyel és a már visszavonult Csorba Szabolccsal. Nekik szintén köszönjük a klubnál töltött munkájukat.

– A fiatalszabály miatt a meccseken folyamatosan a pályán kell lennie két 1996. január elseje után született játékosnak, ezért szeretnénk erősíteni a keretet ifjú tehetségekkel. Elsősorban olyanokkal, akik úgymond alanyi jogon is kivívják a lehetőséget, nem csak a szabály miatt lépnek pályára. Ennek szellemében már több húsz éven aluli játékossal megegyeztünk.

Többen képben vannak

– A Bozsik Akadémiában nevelkedettek közül Vámos Márk, Ötvös Bence, Ács Ádám, Pálinkás Gergő és Perger Bence is a keret tagja, és ezt a vonalat erősíthetik a próbajátékosok is. Vannak kiszemeltjeink, a Fradiból Dragóner Filip (Dragóner Attila fia), illetve a nyíregyházi Csernák Martin. Debrecenből Barna Szabolcs érkezhet, de rajtuk kívül még többen is képben vannak. Ez igaz felnőtt, rutinos játékosokkal is, ám miként eddig, nevet csak akkor tárunk a közvélemény elé, ha mindkét fél aláírta a szerződést. Bízom benne, hogy a héten már lesznek ilyenek – így Brekk János.

A nyíregyházi együttes szerdán Aradon lép majd pályára.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!