Sport

2016.08.25. 17:50

Pawel, a lengyel Troll ismét sikerre tör

Máriapócs - A lengyel driftes a hétvégi, máriapócsi Trackwood Fesztivál egyik sztárja.

Máriapócs - A lengyel driftes a hétvégi, máriapócsi Trackwood Fesztivál egyik sztárja.

Béres Szabolcs, a Trackwood tulajdonosa tavaly elmondta: az idén, amikor ötesztendős lesz a Trackwood Fesztivál és tíz a drifting.hu, az eddigieknél is látványosabb, nívósabb versenyt szeretne hozni a RabócsiRingre.

Tizennégy nemzet pilótái

Nos, a szervezés már akkor beindult, a vizsgája pedig pénteken és szombaton következik.

A mezőny valóban parádés, tizennégy nemzet több mint száz driftpilótája fogja majd koptatni a gumit azon a versenyen, amely a magyar bajnoki forduló mellett az Eastern European Drift Championship (EEDC) soros körét is jelenti. Az egyik legnagyobb sztár a lengyel Pawel Trela, aki nem véletlenül kapta a „Troll” becenevet. Troll, aki átmegy mindenen és mindenkin, aki nem veszi el a gázt sohasem! A szimpatikus, a közönség által is nagyon kedvelt pilóta a közelgő napokban harmadszor nyomja majd a gázt a RabócsiRingen.

Orral a gumifalba

Két esztendeje peches volt, hiszen a litván Kristaps Bluss elleni elődöntőben, a második tsuiso során, a 900 lóerős, 2JZ motorral szerelt Opel GT-vel induló Trela ugyanis a rajtot követően orral belecsapódott a falba.

Fantasztikus nézők, hangulat

Tavaly már sikerült az, amiért Máriapócsra érkezett, hiszen a fináléban honfitársa, Sto­larski sem tudta megállítani, így megérdemelten nyerte a versenyt.

– Ismét félelmetesen jó nézőkre számítok, akik hangosan biztatják a versenyzőket – mondta lapunk érdeklődésére Pawel Trela. – A szervezők az érintési pontok megválasztásával mindig nagyon gyorssá és technikássá teszik a pályát. A legjobb driftversenyzők Európából és a tengerentúlról mind ugyanazért jönnek a Trackwood Drift Fesztiválra: szikrázó napsütés és felejthetetlen érzés. Béres Szabolcs, a rendezvény szervezője mindig olyan hangulatot teremt, mintha egy családi piknik résztvevői lennénk. Mivel barátok között vagyok, így nincs bennem semmi stressz, csak móka és persze egy remek versenyzés – így Pawel Trela.

KM-ML


Drift: Trackwood Fesztivál

Augusztus 26., péntek

8–19: Edzés

19–20: Városi felvonulás

21–: Tuning party

Augusztus 27., szombat

8–9: Edzés és Top 16 (PRO2)

9–10.30: Edzés (DAS, EEDC, PRO

10.30–13: Top 16 (PRO 2)

13–13.30: Szexi kocsimosás

13.30–17: Kvalifikáció (DAS, EEDC, PRO)

17–17.30: Szexi kocsimosás

17.30–18: Zestino Show

18–21.30: TOP 32,(DAS, EEDC, PRO)

21.30: Tűzijáték

22–22.30: Döntők (DAS, EEDC, PRO)

23.30: Party

DAS: Drift All Stars

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!