Sport

2016.09.06. 09:16

A nagyecsedi edző esküszik, hogy ilyen még nem volt!

Nagyecsed - A Nagyecsed számára jobban nem is kezdődhetett volna az idény: hibátlan szereplés, kapott gól nélkül.

Nagyecsed - A Nagyecsed számára jobban nem is kezdődhetett volna az idény: hibátlan szereplés, kapott gól nélkül.

Nos, ha abból indulunk ki, hogy a Nagyecsed az előző idényben négy fellépés után csupán a tizedik helyen tanyázott, miközben öt pontot gereblyézett össze, a végén viszont így is megkaparintotta az ezüstérmet, a jelenleg „futó” bajnokság nem sok jót ígér a riválisoknak. A szatmáriak ugyanis momentán kivétel nélkül minden összecsapásukon legyűrték ellenfeleiket (négyet ugyebár...), amelyek egyetlen árva gólt sem tudtak bepréselni nekik. Utóbbi tény legalább akkora durranás, ha nem nagyobb, mint a százszázalékos eddigi szereplés.

Hasonlót még az olyan „vén rókák” sem tudnak felidézni, mint Ádámszki Róbert, vagy az együttes ugyancsak rutinos oszlopa, a védő Homann Richárd. Holott az elválaszthatatlan páros megélt már egy, s mást a pályán.

– Esküszöm, nem emlékszem arra, hogy valaha kapott gól nélkül lehoztunk volna négy meccset – nyomatékosította Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője. – Éppen azt beszültük Homann Ricsivel és Fodor András elnök úrral, hogy ilyen még nem fordult elő velünk, és alighanem az Ecseddel sem. Egyszerű a történet: megfizethetetlen az a nyugodt a háttér, amit a vezetők teremtenek, nagyon jó a csapat szellem, magyarán megmondva, egyáltalán nem nyűg senkinek edzésre járni. Egyébként pedig olyan dolog ez, mint a fej vagy írás: egy gólt bármikor beszedhetünk, nehéz megúszni egyetlen meérkőzést is enélkül, nemhogy négyet. De úgy is csak a győzelem számít. Persze, most kell ütni a vasat, mert a futballban óhatatlanul előfordul, hogy előbb-utóbb becsúszik egy rosszabb periódus. Megtanultam már, nem érdemes hosszú távra tervezgetni, pláne az esélyeken filózni, csak a következő meccs, ami fontos.

Ádámszki Róbert nem az a típus, aki különösebben izgatná magát bizonyos körülményeken. Hogy mire gondolunk?

– Tavaly a Tiszavasvári elleni meccs előtt nyilatkoztam hosszabban, akkor két éve veretlenek voltunk hazai pályán, erre rögtön kikaptunk. Remélem, ez a cikk most nem tesz keresztbe nekünk... – érkezett a válasz az illetékestől.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!