Sport

2016.09.22. 10:58

„Erről nem szeretnék többet mondani, mert lehet, nem bírna el a nyomdafestéket”

Csenger - Hiába csillog-villog a felújított csarnok, a csengeriekkel megint kibabrált az ellenfél.

Csenger - Hiába csillog-villog a felújított csarnok, a csengeriekkel megint kibabrált az ellenfél.

Hiába készültek „ezerrel” a csengeriek a futsal NB II. bajnoki nyitányára, a szeptember 19-re kiírt Békéscsaba elleni hazai fellépést lefújták. Mégpedig meglehetősen cifra ok miatt. Az újonc Békéscsaba ugyanis a rajt előtt bedobta a törülkőzöt, magyarán mondva kiszállt a küzdelemsorozatból. A szatmáriak szívhatják a fogukat, mivel nem először jártak próul. Az előző idény utolsó körében a Szeged „elfelejtett” elutazni a keleti végen székelő klubhoz, amely még ráadásul magyarázkodni kényszerült a történtek miatt...

Summa summárum, csúszik a bemutatkozás, minderre szeptember 26-ig, a Debreceni EAC otthonában esedékes rangadóig várni kell. A Szilágyi Sándor vezényelte legénység október 3-án, a Miskolci Egyetemmel szemben avathatja fel az időközben felújított és pompásan festő csengeri sportcsarnokot.

Idevágó információ, amiként arról már hírt adtunk: a korábban elkészített őszi menetrend értelmében a második vonalban érintett együtteseket négy csoportra osztották.A csengeriek természetesen továbbra is a keleti „blokkban” próbálnak domborítani, immár csak kilenc rivális társaságában. Az új lebonyolítási szisztéma alapján az első hat helyezett automatikusan bennmarad, az utolsó három viszont kiesik és az egy év múlva induló NB III-as bajnokságban folytathatja.

Az első hat, de a dobogó is

– Faramuci a helyzet, mert az elmúlt szezon is kurtán, furcsán ért véget számunkra, nem tudtunk elbúcsúzni közönségünktől, most megint rajtunk kívül álló ok miatt nem játszhatunk hazai pályán – füstölgött Szilágyi Sándor, akinek irányításával az emlegetett legutóbbi évadban a harmadik pozíciót csípte meg a Csenger. – Erről nem szeretnék többet mondani, mert lehet, nem bírna el a nyomdafestéket. Elég legyen annyi, a düh a legkevesebb, amit érzünk... A bajnoki célunk ezzel együtt az első hatba kerülés, de titkon reménykedünk abban, hogy ismét a dobogóra állhatunk. Igaz, kevesebben vagyunk, lelkesedés viszont töretlen, és csapatként még erősebben lettünk.

Nos, miként azt korábban szintén taglaltuk, a korábbi frontember Balogh Péter távozott, mellette Csorvási Tamás szintén kivált, míg Katona Pál a nagypályára koncentrál, azaz a megye kettőben szereplő csengeri gárdára összpontosítja figyelmét. Ugyanakkor Geletey Zoltán csak szükség esetén lesz bevethető, az egyetlen friss szerzemény Imre Márk, no meg egy kapusra is mindenképpen igény mutatkozik...

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!