Sport

2016.10.12. 16:57

A gyulaháziak a méretes zakók után alaposan megrázták magukat

Gyulaháza - A jelek szerint a gyulaháziak sportot űznek abból, hogy mindig akkor alakítanak nagyot, amikor már meleg a pite. A Kelet Takarék megyei első osztályban érintett futballcsapat a szezon elején Mándokon villantott, a folytatás azonban olyan volt, mint a vegyes felvágott.

Gyulaháza - A jelek szerint a gyulaháziak sportot űznek abból, hogy mindig akkor alakítanak nagyot, amikor már meleg a pite. A Kelet Takarék megyei első osztályban érintett futballcsapat a szezon elején Mándokon villantott, a folytatás azonban olyan volt, mint a vegyes felvágott. A Szakoly elleni győzelem előtt és után sorjáztak a vereségek, mígnem a második helyen nyomuló Nagyecsed legyűrésével, legutóbb pedig a Baktalórántházán kicsikart döntetlennel igazán jelentősen domborított. Sőt, a szombati fellépésen elkövették azt a bravúrt, amit csak kevesek: lehúzták a rólót, vagyis kapott gól nélkül zártak Baktán. Mondjuk, ősszel a Nyírgyulaj és a Mátészalka is hasonlóan cselekedett, ugyanakkor eme két egyletet magasabb polcra helyezik a pillanatnyilag tizenkettedik helyen tanyázó Bardi-brigádnál.

– Egyszerű a magyarázat – szolgált válasszal a rapszodikus szereplésre Bardi Béla, a gyulaházi egyesület elnöke. – Tizenöt-tizenhat ember tagja a keretnek, ha sérülések, eltiltások, betegségek sújtanak bennünket és akárcsak két, netán három játékos kiesik, már sajnos, nem tudjuk ugyanazt a szintet hozni, amire egyébként képesek vagyunk. Másfelől, a Nagyhalász elleni méretes zakó után mindenki érezte, hogy teljesen más eredmény születhetett volna, ha tisztességesen oda tesszük magunkat. Ez jelentette a mélypontot. Ha lehet ilyet mondani, még jót is tett a 6–1-es vereség, a csapat rádöbbent: úristen, nem erre számítottunk, több kell! Mert azt, hogy Rakamazon 6–0-ra kikaptunk még meg lehetett dumálni azzal, van ilyen, de kettő már sok volt. Ennyi azért elégnek bizonyult ahhoz, hogy rájöjjünk, ez nem lesz elég. Tényleg, minden értelemben összeszedte magát a társaság, remélhetőleg, hosszú időre. Az utolsó két meccs eredménye ugyanis akkor ér valamit, ha a hét végén a Namény ellen is sikeresek leszünk.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!