Sport

2016.10.19. 10:27

Fatum-Nyíregyháza - Ez vízválasztó idény lesz

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza dobogón kívánja zárni a vasárnap kezdődő bajnoki évadot.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza dobogón kívánja zárni a vasárnap kezdődő bajnoki évadot.

Új élet kezdődött. Minden értelemben. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a nyáron alapos vérátömlesztésen esett át, a jó néhány friss szerzemény mellett – az ugyancsak augusztusban munkába állt – Horváth András edző is a bemutatkozásra hangol. Sőt, tulajdonképpen már át is esett a tűzkeresztségen: a nyírségiek szerdán, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első, idegenbeli felvonásán elkalapálták a Budaörsöt. Persze, ezen fronton is domborítani szeretne a klub, kiváltképp pedig a bajnoki színtéren. Nos, vasárnap kezdődik a tánc, a Palota elleni hazai összecsapással, amelyen az együttes visszatér a Continental Arénába.

A szezon nyitányának apropóján tartott sajtótájékoztatón világos célokat fogalmaztak meg az illetékesek.

– Kudarc volt ez előző idény, ezt a csorbát ki kell köszörülni – nyomatékosította elöljáróban Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – A bajnokságban az éremszerzés érdekében indulunk harcba, míg a Magyar Kupában a négy közé jutás az elvárás. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, az elmúlt évek fejlődésének következményeként a mezőnyből némiképp kiemelkedő Békéscsaba mögött legalább öt-hat csapat fogalmazott meg hasonló terveket. A sportág női vonalának eredményességét mutatja, hogy a válogatott immár másodszor vívta ki az Európa-bajnoki szereplés jogát, ami jótékony hatással van a klubokra is. Így ránk is. Az is igaz, és ez számomra is tanulság, hogy egy-két év alatt nem lehet csodát tenni, a munka csak hosszútávon képzelhető el. Ha tíz lépcsőfok van, mi jelenleg ennek a harmadik fokon állunk, tehát akad tennivalónk bőven. Azt mondom, a következő idény vízválasztó lesz, ennek szellemében dolgozunk.

Nos, a Vasastól szerződtetett Szombathelyi Szandra mindjárt csapatkapitányként kívánja bizonyítani: nem véletlenül esett rá a nyíregyházi stáb választása.

– Velem együtt sok új játékos érkezett, de szerencsére gyorsan beilleszkedtünk. A csapategység nagyon fontos tényező, ezt a felkészülési meccseken is tapasztalhattuk, ennek jeleként nem egyszer kiélezett helyzetekben tudtunk felülkerekedni. De nem szabad elszállni az edzőmérkőzések, a folytatásban is bele adunk mindent, azért edzünk nap, mint nap, hogy megfeleljünk az elvárásoknak.

Horváth András nem bocsátkozott jóslásokba, ígérgetés helyett a tréner az elvégzett munkában hisz.

– A felkészülés kétségtelenül jól sikerült, ettől függetlenül nagyon az út elején járunk, még messze vagyunk attól, amit megálmodtunk. Azt vallom: hétközben, az edzéseken nyerjük meg a mérkőzéseket. Magyarán továbbra is sokat dolgozunk, ebből nem engedek a folytatásban sem.

KM-KT


Játékoskeret

A Fatum-Nyíregyháza játékos névsora: Andrejkovics Alexandra, Carolina Nelmaria Valdez, Genesis Francesco, Isis Francesco, Josephina Fernandez, Kalotai Zsófia, Kovács Edina, Kundrák Eszter, Leidgeb Noémi, Sitku Tamara, Szombathelyi Szandra, Tóth Fruzsina, Vacsi Evelin, Villám Lilla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!