Sport

2016.10.19. 08:30

Férfi kosárlabda BL - Szolnoki vereség a nyitányon

Athén - A Szolnoki Olaj 92-49-re kikapott a görög AEK Athén vendégeként a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Athén - A Szolnoki Olaj 92-49-re kikapott a görög AEK Athén vendégeként a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Eredmény (az európai szövetség honlapja szerint):

E csoport, 1. forduló:

AEK Athén (görög)-Szolnoki Olaj 92-49 (26-13, 24-12, 23-14, 19-10)

a magyar csapat legjobb dobói: Borisov 10, Vojvoda, Wright 8-8

A magyar bajnokot remek hangulat fogadta a 19 ezres OAKA Olympic Arénában, ahol a fővárosiak hamar el akarták dönteni a találkozót, s az első negyedben máris 13 pontos előnyre tettek szert. A Szolnok a folytatásban sem tudta tartani a lépést a riválissal, amely a nagyszünetben már 25 ponttal vezetett.

A görög együttes a megnyugtató előny dacára sem vette félvállról a meccs további részét, a harmadik és a negyedik negyedet is megnyerte, így végül fölényes, 43 pontos különbségű győzelmet aratott.

Az Olaj jövő szerdán az olasz Sassarit fogadja, majd a folytatásban még a német Ludwigsburggal, a török Besiktassal, a szerb Partizannal, a belga Charleroi-val és a lengyel Zielona Gorával csap össze az E csoportban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!