Sport

2016.10.14. 13:22

Jön a mumus! - "Amúgy sem vagyunk magunktól elájulva"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csak az osztály változott, akárcsak a megye kettőben, újoncrangadót vív a Balkány és a Rakamaz.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csak az osztály változott, akárcsak a megye kettőben, újoncrangadót vív a Balkány és a Rakamaz.

Van annak némi diszkrét bája, hogy az előző évadban még a megye kettőben öldöklő csatát vívó Balkány, Rakamaz duó alig néhány hónappal később egy osztállyal feljebb is összecsap. Radásul a felek immár a szabolcsi élvonalban is betonbiztos tagjai – mégpedig a közvetlen elitnek. Na jó, az benne volt a pakliban, hogy egyik gárda sem a „futottak még” kategóriát fogja képviselni , dehogy ennyire acélos produkcióra lesznek képesek, nos az talán a felek számára is kellemes meglepetés. Különösen két rutinos szakvezető, Mirgai László, illetve Madalina György szívét melengetheti, hogy újfent rangadón „feszülnek egymásnak”. Elvégre a Rakamaz a harmadik helyről, a Balkány egyenesen az élen tanyázva rugaszkodik neki az ütközetnek.

Ugyancsak nem piskóta kilencven percnek ígérkezik a nagyecsedi parti. A szatmáriak a gyulaházi balul elsült fellépést gyorsan korrigálták a masszív Nagyhalász legyűrésével, míg a vendégek immár hat hete óta őrizgetett veretlenségi sorozatukat próbálják prolongálni szombaton.

Persze, az alsóházban legalább ennyire törik magukat az érintettek – csak éppen más célokért. Az aktuális kör mindjárt két olyan találkozót „tálal”, amelyeket nem ildomos elbukni a veszélyzónában rekedt együtteseknek. Mindenesetre a Gyulaháza felettébb nagy önbizalomfröccsöt meríthetett az utóbbi két meccsen nyújtott alakításából, míg a Vásárosnaményra vastagon igaz: bárhol, bármire képes. A beregiek gólátlaga szinte arra is garancia, hogy a 0–0-ás eredményre nem érdemes nagy tételben fogadni...

Mindeközben a Mándok–Ibrány mérkőzés alighanem szintén megemeli a főszereplők vérnyomásását. A házigazda továbbra is elbaltázott rajt következményeit nyögi, egy-két felvillanástól eltekintve képtelen elmozdulni a tabella alsó fertályából. Bezzeg az ibrányiak egészen más útat járnak be. A csúnyán elszúrt idénykezdet után a közelmúltban kinevezett Nagy Sándor edzőnek sikerült gatyába rázni a társaságot. A bajnoki címvédő utolsó két meccsén négy pontot gereblyézett össze, ha ehhez hozzávesszük, hogy előtte például Sényőn balszerencsés módon kapott ki – a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 10. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Nagyecsed (2.)–Sényő-Carnifex (6.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi edző: – A két klub nagyon baráti kapcsolatot ápol, amit a meccs után tovább mélyítünk. De a mérkőzésre ez abszolút nem vonatkozik, remélem, erős, szervezett csapat ellen itthon tudjuk tartani a három pontot.

Ember Roland, sényői edző: – Amennyiben nem tudjuk végigkoncentrálni a mérkőzést és hátul rendre egyéni hibákat vétünk, valamint, ha elől nem sikerül hatékonyabbá válni, akkor nem sok jóra számíthatunk Ecseden. Nyilván azon leszünk, hogy ne így történjen és minden meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a hét végén elhullajtott két pontot valamiképpen visszaszerezzük.

Tuzsér (10.)–Nyírgyulaj (8.)

Dancs Béla, tuzséri edző: – Jön a mumus! ...és nem a Nyírgyulajra, hanem a hazai pályára gondolok. Először saját magunkat kell legyőzni, és ha tudunk kilencven percig koncentrálni, mindez megfelelő hozzáállással párosul, amit mindenkitől elvárok, akkor megszerezzük a három pontot.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nagyon rutinos, jó csapat ellen küzdelmes, taktikus meccset várok, amelyből remélem mi jövünk ki jobban.

Tiszavasvári (4.)–Mátészalkai MTK (11.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az utóbbi hetek eredménytelensége miatt a játékosoknak át kell érezniük a mérkőzés fontosságát, megfelelő alázatra, akaratra, hozzáállásra lesz szükség.

Siska Attila, mátészalkai edző: – Három hete úgy éreztem, hogy megtaláltuk a játékunkat. Ezen az úton kell tovább haladnunk, mindegy hogy ki az ellenfél és hol játszunk.

Vasárnap

Mándok (15.)–Ibrány (14.)

Dancs Attila, mándoki edző: – A csapat a Nyírgyulajban látott arcát mutatja, akkor bárkitől kikapunk, ha a Balkányban tapasztaltat, akkor bárkit megverünk.

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Nem lebecsülve az ellenfelet, de szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, vagyis, újabb pontot, pontokat szerezni.

Nagyhalász (5.)–Baktalórántháza (7.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Ellenfelünk az egyik legrutinosabb csapat a mezőnyben, amely ráadásul jó futballt játszik. Ugyanakkor remélem, az öt sérült emberünkből néhányan felépülnek, mindemellett hazai pályán mindenképpen győzelemre játszunk, ám tudjuk, nem lesz egyszerű.

Illés László, baktalórántházi edző: – Tompaságunk és lassú játékunk miatt vesztettünk két pont legutóbb, ezt hétközben megpróbáljuk orvosolni és a jó erőkből álló Nagyhalász otthonában szeretnénk javítani. Bár tudom, a hangos, de annál inkább sportszerű szurkolótábor előtt ez nem egyszerű.

Gyulaháza (12.)–Vásárosnamény (13.)

Bardi Béla, gyulaházi elnök: – Az elmúlt két mérkőzésen elért eredmények igazából akkor érnek valamit, ha most is sikerül három pontot megszerezni.

Tivadar András, vásárosnaményi edző: – A Gyulaháza utóbbi hetekben nyújtott szereplése intő jel számunkra. Ugyanakkor arra törekszünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a meccsből, amely háromesélyes.

Szakoly (16.)–Fehérgyarmat (9.)

Szilágyi Zoltán, szakolyi játékos-edző: – Fiatal, erőteljes csapatot fogadunk. Nálunk igazából fejben vannak a problémák, természetesen számukra a győzelem lenne az üdvözítő, mert ugyebár mikor, ha nem itthon.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Az ősz legnehezebb mérkőzése következik, pszichológiai szempontból mindenképpen. Nem tudjuk, milyen reakciókat vált ki a hazai játékosokból a jelenlegi szituáció, ezért maximális fegyelemmel és erőbedobással kell magunkat a küzdelembe vetni. Egyébként sem tehetjük meg, hogy bármely ellenfelet félvállról vegyünk és amúgy sem vagyunk magunktól elájulva.

Rakamaz (3.)–Cellspan-Balkány (1.)

Madalina György, rakamazi edző: – Örülök, hogy mindkét csapat jól szerepel a bajnokságban. ezzel is bizonyítottuk, igen is van létjogosultságunk a megyei első osztályban futballozni. Véleményem szerint a két együttes hozzájárul a színvonal emelkedéséhez, remélem, vasárnap sok néző előtt jó mérkőzést fogunk játszani. Azt azért halkan megjegyzem, ha a másik oldalról azt halljuk, hogy „Ütközd le, ütközd le”, abba mi is nagyon beleállunk.

Mirgai László, balkányi edző: – A Rakamazzal a megye kettőben is jó mérkőzéseket játszottunk. Több őszi meccsüket láttam, jó csapat, szó szerint futballoznak, próbálnak hátulról építkezni. Mi is hasonló stílusban játszunk, igazi rangadó lesz, nagyon sok szurkoló várható Balkányból is, szeretnénk megfelelő közönségünk elvárásának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!