Sport

2016.10.26. 15:36

Kissék nagyon elpáholták az azerieket

Kisvárda - Ahogy ígérték, a horvátok elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség nem törte meg a magyar amatőr válogatottat, amely második Európa-bajnoki selejtező csoportfellépésén javított.

Kisvárda - Ahogy ígérték, a horvátok elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség nem törte meg a magyar amatőr válogatottat, amely második Európa-bajnoki selejtező csoportfellépésén javított. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros irányította, szabolcsi futballisták alkotta együttes magabiztosan múlta felül Azerbajdzsánt – Kisvárdán. A mieink az első félidőben szerzett két góllal megágyaztak a sikernek, amelyet a folytatásban sem fenyegette veszély. A rend kedvéért: a torna első hazai találata a sényői Orosz Máté nevéhez fűződik. A második játékrészben Kiss Tamásék további négy alkalommal púposították ki a vendégek hálóját, magyarán 6–0-ra elpáholva őket.

Mindeközben a Nyíregyházán rendezett másik összecsapáson a horvátok – a magyarok után – a finneket is legyűrték, így tulajdonképpen biztossá vált, hogy a csoport élén végeznek, vagyis kvalifikálják magukat a franciaországi Eb-döntőre. Annál is inább, mivel a pénteki zárókörben a délszlávok a gyengécske, mindkét eddigi meccsét elbukó azeriekkel játszanak, míg a magyarok finnek ellen fejezik be szereplésüket.

KM

Amatőr Európa-bajnoki selejtező

Magyarország–Azerbajdzsán 6–0 (2–0)

Kisvárda, 100 néző, v.: Banari (moldáv).

Magyarország: Gagyi S. – Csáki J., Deme A., Majoros Á., Suskó Á. (Simon D., a szünetben) – Orosz D. (Fejes J., 67.))– Phrakonkham (Szaffián Sz.), Orosz M., Varga A. – Kiss T. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Gól: Orosz M. (24.), Mehralijev (öngól, 43.). Kiss T. (51.), Costea (60.), Szaffián Sz. (85., 90)

Gerliczki Máté: – A felvételek alapján tudtuk, hogy jobb csapatunk van, viszont ilyen fölényes győzelemre senki nem számíthatott. Ma nagyon keményen, agresszívan és a megbeszéltek szerint futballoztunk. Gratulálok a játékosaimnak és stábomnak ehhez a szép sikerhez.

A csoport másik mérkőzésén: Horvátország–Finnország 5–0 (0–0)

Az állás: 1. Horvátország 6 pont, 2. Magyarország 3 (6–4), 3. Finnország 3 (3–5), 4. Azerbajdzsán 0.


Kisvárda - Irigylésre méltó, egyben sokadszor szolgál tanulsággal a délszláv mentalitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!